Historien om Honda Motor Co Ltd

Honda Motor Co har ett rykte i Japan och USA för att göra kvalitets bilar till överkomliga priser. Honda fordon njuta genomgående goda recensioner och höga betyg tillförlitlighet. Accord och Civic modeller rankas konsekvent bland de bäst säljande bilarna i USA. Början

Honda Motor Company började 1948, men den verkliga historien går längre tillbaka. Soinchiro Honda växte upp enraptured med bilar och motorer, och arbetade som lärling i Tokyos Art Shokai motor butik i 1920-talet. Där hjälpte han ägarna bygga en Curtiss Racer, som vann Japan Motor Car Championship 1924. År 1946 lanserade Honda Honda Technical Research Institute, som blev Honda Motor Company i 1948 när det började tillverka och sälja motorcyklar.
1950

Även som andra motorföretagens började skifta mot bilar, höll Honda hans fokus på motorcyklar under 1950-talet. Honda lanserade sin Juno skoter som ett sätt att konkurrera med Italiens Vespa skoter, och försäljningen tog fart. Med en sjätte-plats i 125cc kategori på Isle of Mann TT Race, började Honda att göra en markering internationellt.
Coming to America

Soichiro Honda hade alltid hyst internationella ambitioner. I själva verket, som syftar han aldrig vid framgång i Japan först. Honda berättade vänner och bekanta att framgång i Japan skulle komma naturligt om bolagets sätt framgångsrikt runt om i världen. Han började öppna platser i andra länder, bland annat en Honda butik i Los Angeles 1959. Den första cykeln sålde var C100 Super Cub. Företaget filosofi sammanfattas som "bra produkter känner inga internationella gränser."
Industry Leader

1970 utgjorde en viktig vändpunkt för Honda. År 1973 började Honda exporterar Civic till USA, vilket skulle bli en av de mest framgångsrika familjen fordon genom tiderna. När energikrisen hit, den ekonomiska fordon --- som redan hade börjat njuta av framgång --- dånade. Honda började sälja Accord snart efter, och började bygga bilar i USA under 1982. Honda skapade också high-end Acura linje av fordon för att vädja till konsumenterna med djupare fickor än de som köper de mer praktiska Samhällskunskap och överenskommelser. Addera Honda Idag


Idag är Honda känt för kvalitet fordon i nästan alla marknadssegment, från lastbilar till bilar till sin ursprungliga marknad, motorcyklar. Honda är på väg in på marknaden för miljövänliga bilar med Insight, en hybridbil för att konkurrera head-to-head med Toyotas populära hybrid, Prius. Den har en något lägre bränsleförbrukning, men också en lägre prislapp. Det blev genast Japans mest sålda bil, bli den första hybriden att toppa listan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98785.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.