Dodge SUV Historia

Dodge är ett populärt amerikanska bilmärket som producerar sport utility vehicles (SUV), bilar, lastbilar och minibussar. Företaget marknadsförs av Chrylser LLC, och Dodge började producera sport utility vehicles i slutet av 1950. Dodge stadsjeepar har blivit en av de mest erkända stadsjeep varumärken på den amerikanska marknaden, och vissa modeller finns fortfarande i produktion. Tidsplan

Dodge producerade sin första Town Wagon i 1954, en tung personbil som liknar många av sina stadsjeepar i dag. Den Dodge Ramcharger producerades mellan 1974 och 1983, och var den första Dodge fordon att ha "Ram" i sitt namn. Dodge Trailduster var Plymouth versionen av Ramcharger, och producerades mellan 1974 och 1981 - det var det enda SUV som någonsin producerats av Plymouth. Den första generationen av Dodge Durango infördes 1998 och syftade till att ersätta Ramcharger. Dodge Nitro infördes 2006 på 2006 Chicago Auto Show.

Dodge har producerat ett varierande sortiment av medelstora och full-size SUV, inklusive
Typer Dodge Power Wagon, Dodge Durango (första och andra generationen), Dodge Nitro, Dodge Ramcharger och Dodge Trailduster. Dodge Durango andra generationens fordon är de mest kraftfulla SUV: ar i Dodge lineupen, medan Dodge Nitro är den mest kraftfulla.
Funktioner

Dodge Ström Wagon var en mycket grundläggande passagerare vagn med en fyrhjulsdriven konfiguration. Dodge Ramcharger och Trailduster var medelstora, kompakta stadsjeepar utformade med nio olika motortyper och erbjudande mellan 100-220 hästkrafter. Dodge Durango är en full-size SUV som kan bära upp till sju passagerare, och är utrustad med drivlinor som sträcker sig från en 3,7-liters V6 med en 4,7-liters V8 Magnum, samt en 5,7-liters HEMI V8 med MDS. Dodge Nitro är en medelstor SUV utformad med antingen en 3.7l Powertech V6 eller en 4.0L SOHC V6 motor. Den Dodge Ramcharger producerades i både fyrhjulsdrift och tvåhjuliga modellerna kör, och tidiga modellerna presenterade ett avtagbart tak.
Historia

initiala Dodge fabriken var byggd av Chrysler speciellt för att producera tankar för den amerikanska militären, men företaget expanderade verksamheten till att omfatta personbilskomfort produktion med slutet av 1950. Chrysler skapade en hel monteringsfabrik i Newark i 1997 för att producera Dodge Durango, men fabriken stängdes 2008 på grund av minskad efterfrågan och en nedgång i försäljningen av Durango.
Betydelse

Dodge Durango är den mest erkända Dodge SUV, och har medverkat i flera filmer som "Transformers", "Trafik" och "Watcher." Dodge Durango har även dykt upp på tv-program, inklusive "Queer as Folk" och "Wildfire." Den andra generationen Durango anses vara en av de mest kraftfulla, tunga SUV på marknaden.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98781.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.