Historien om Mazda Cars

Mazda Motors har ödmjuka början i Hiroshima, Japan, och har producerat över 10 miljoner fordon under loppet av sin historia. Mazda varumärke har blivit känd för sina höga prestanda, roliga och prisvärda bilar. Modellerna inkluderar sportiga kupéer, sedaner lyx och minibussar. Historia

Mazda grundades i Hiroshima, Japan, genom Jujiro Matsuda 1920. Matsuda ägde Tokyo Cork Kogyo, Ltd, företaget som tillverkade korkar. Bolaget producerade sin första bil med företaget tillverkade verktyg och utrustning, och med 1931, var en testkörning av 30 3-hjuliga lastbilar görs. Lastbilen fick namnet Mazda-Go-a, och Matsuda officiellt bytt namn på sitt företag till Mazda 1934. Det var inte förrän 1970 som Mazda började exportera bilar till USA. Mazda har sedan dess blivit en av de ledande märkena inom konsument bilindustrin i USA och utomlands.
Tidsplan

Efter den officiella lanseringen av Mazda företaget 1934 började företaget producera små, 8-lastbilar som genomförs den första Mazda-logotypen. Genom 1940, hade företaget byggt en liten sedan. Även om en atombomb fälldes över Hiroshima och förstörde hälften av fabriken, lyckades företaget att återuppbygga sig själv och reignited bilproduktion 1959.

Mazda introducerade R360 Coupe 1960, och B-serien 1500, sin första kompakta pickup, 1961. Rekonstruktion av Hiroshima anläggningen var färdig år 1966, och företaget började exportera en uppställning av bilar till den europeiska marknaden bara två år senare.

Vid 1970 ingick bolaget den amerikanska marknaden, där det infördes en linje av högpresterande och lyx fordon. Mazdas införandet av Cosmo 1976 fångade en stor del av marknaden med sin lyxiga design och konkurrenskraftigt pris. Mazda tvingades då att samarbeta med Ford Motor Company på 1970-talet för att överleva den amerikanska oljekrisen. Under 1980 var de år av Mazdas pånyttfödelse som efterfrågan på sina 323 och 626 svävade på den amerikanska marknaden

. År 1990 hjälpte Mazda MX-5 Miata att stärka varumärket ytterligare.

Idag fortsätter Mazda att vara en av de mest erkända och mest populära märkena importera bil i den amerikanska bilindustrin.


Models

Mazda presenterade sin första bil 1931, det Mazdago var en 3-hjuliga lastbil, och tillverkades fram till 1960. Andra noterbara modeller i Mazdas historia inkluderar B360/B600 lastbil Keicar pickup, Cosmo Sport 110S, den Chantez keicar, den Luce/RX-4 lyxbil och Bongo, en minibuss.

Modeller som säljs endast i USA är Mazda 3, Mazdaspeed3, Mazda 5, Mazda 6, Mazdaspeed6, CX-7, CX-9, MPV, MX-5 Miata, Tribute, B-serien lastbil och RX-8. Mazdas konceptbilar inkluderar Kazamai, Hakaze Concept, Ryuga, Nagare, Kabura och Furai. Addera Marques

Mazda introducerat flera olika bilmärken i sin japanska, australiska, europeiska och USA marknaderna, och vårdas dussintals olika modeller och produktlinjer som följd. Mazda Motors Marques har inkluderat autozam, Eunos, Efini, Carol och Xedos. Mazda hade planerat att släppa Amati, en lyx linje, i Nordamerika under 1993 i syfte att konkurrera med Lexus och Infiniti, men denna idé misslyckades med att komma till marknaden. Vissa Mazda Marques har rebadged och säljs under Fords varumärke.
Utmaningar

Mazda upplevt en betydande nedgång i försäljningen under 1960, vilket är varför det samarbetar med Ford Motor Company. Ford serveras på dess företags investerare, och tillät Mazda att återuppstå som ett starkt varumärke på den amerikanska auto marknaden. Mazda upplevt annat stort hinder för att ta marknadsandelar under den amerikanska oljekrisen 1973. Efterfrågan på Rotary-drivna fordon minskat, och Mazda omorganiserat sina ansträngningar för att börja producera lätta, kolvmotorer sportbilar istället.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98777.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.