Historia av 1950-talsbilar

Omedelbart efter andra världskriget var de flesta amerikanska biltillverkare som producerar samma gamla sak som de hade sålt före kriget. År 1947 Studebaker kom ut med den första nya bildesign. Resten av bilvärlden snart skulle följa, att skapa några av de mest utmärkande bildesign i historien. Det var verkligen en "guldålder" för bilindustrin. Högkonjunktur

i välmående efterkrigsåren, hade amerikanerna pengar att spendera och de ville köpa något med det. Som soldater återvände hem från kriget och flyttade sina älsklingar ut till förorterna, blev bilen en nödvändighet snarare än lyx. År 1950 fanns det nästan 40 miljoner bilar på vägen --- en 40 procentig ökning från 1941. Tre av fem familjer ägs nu en bil.
Marketing

På 1950-talet gjorde bilhandlare ett spektakel av avslöja de senaste modellerna. Papper täckt fönstren tills det var dags för den "stora avslöja." De flesta biltillverkare gjort tillräckligt ändringar i en modell från år till år för att skapa något helt annat att bli upphetsad över. Eftersom det fanns så få mekaniska förändringar i de nya modellerna i 1955, betonade reklam kosmetiska modifieringar och pris. Färg och tillval möjligheter överväldigad bilköpare när de klev in i utställningslokalen, orsakar vissa återförsäljare att klaga över att de inte kunde fylla tillräckligt bilar för att ge alla exakt vad de ville ha rätt utanför partiet.

Styling

Amerikanerna ville stora bilar, som fortsatte att sälja bra under större delen av decenniet. Många bilar på 1950-talet var täckta med kromlist. Tre-tone färg jobb blev mer populär. Svanfenor dök upp i början av decenniet och växte till besynnerliga proportioner av 1959. Designen växte fram av USA: s besatthet av raketer och utrymme.
Prissättning

Av 1953, hade bilförsäljningen bromsat lite. Ford och Chevrolet startade ett priskrig som så småningom körde många mindre biltillverkare, som Kaiser och Willys, i konkurs. En ny marknad uppstod för "begagnad" bilar som människor som hade råd att, som handlas i bilar regelbundet för den senaste och bästa modellerna. Under 1957 mer än två tredjedelar av bilarna köptes på kredit.
Innovation

Bilar på 1950-talet presenterade några flashiga alternativ, inklusive servostyrning, automatisk avbländning strålkastare, automatisk växellåda, bränsleinsprutning och infällbara konvertibler hardtop.
Underlåtenhet

största misslyckandet i bilens historia var Fords Edsel. I slutet av 1950-talet, begränsade en lågkonjunktur försäljning av mitten prissatta bilar. Trots Fords stora förhoppningar, gjorde Edsel säljer inte bra. I slutet av 1950-talet, hade Edsel blivit synonymt med misslyckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98773.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.