Historia av Ford Kombi

stationsvagnar uppfanns ungefär samtidigt som bilen själv. De första stationsvagnar, kallas depå hacks, användes som transportfordon på tågstationer för att dra bagage. Namnet stationsvagn utvecklades i slutet av 1920-talet och kom från det faktum att de var vagnar till stationen. Ford kom ut med sin första kombi 1929. Första stationen Vagnar

Ford marknadsförs den första stationen godsvagnen som lätta nyttofordon. Företaget blev snart produktionen ledare på 1930-talet, trots att andelen stationen sålda vagnar var liten jämfört med andra bilar. De första stationsvagnar hade många problem, de var bullriga och dragig, och sätena var inte bekväm. De var också dyra. Addera Post världskriget

Under andra världskriget, började Eugene Gregorie och Ross Cousins ​​utforma ett nytt fordon som skulle bli Country Squire. Babyboom efter kriget ökat försäljningen av herrgårdsvagnar. Som familjens storlek växte, behövde föräldrarna en större bil för att transportera alla tillsammans. Ford bytte marknadsföring spår och började annonsera Kombi som en familj utility vehicle, så tidigt som 1947.
Förbättringar

att reducera bruset, Ford konstruerade ett stål för den nya herrgårdsvagnen med en solid plåttak. Sidorna var gjorda av mahogny paneler, trimmas i björk eller lönn. Den 1949-modellen innehöll en trä bakluckan som svängde ned, och en metall-inramade fönster panel som lyfts upp. Detta skulle bli branschstandard för kombi styling.
Country Squire

År 1950 döptes Fords marknadsavdelning Kombi Country Squire, trots att bilen själv inte har ett namn på det. Den stora nyheten om att året ökade flexibiliteten i sittplatser. Tidigare modeller hade en fast sits front bänk och rygg säten som endast kunde avlägsnas med verktyg. Den nya Country Squire presenterade en nedfällbar mittplats och ett baksäte som kan tas ut lättare. Utgångspriset var drygt $ 2.000.
Compact Vagnar

Bilindustrin introducerade det nya begreppet kompakta vagnar på 1960-talet. Fords kompakta vagn kallades Falcon. Medelstora stationsvagnar, så kallade mellanliggande eller senior kompakta kombibilar, syntes också på 1960-talet. Ford Fairlane fyllde denna nisch.
Försvinnande

stationsvagnar började försvinna under 1970-talet. Den arabiska oljeembargo fick folk att tänka om storleken på sina fordon. Strikta regler för utsläpp påverkade också stora bilförsäljningen. På 1980-talet ersatte minivan Kombi som familjens bil val. Ford fortsatte att producera stationsvagnar och haft en viss framgång med Country Squire och Taurus vagn. Produktionen av Country Squire upphörde 1991. År 2006 Ford avbröt Taurus vagn till förmån för en ny sport utility vehicle, som bär Taurus namn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98772.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.