Historien om Ford Y-Block

Ford Y-blocket är en V8-motor. Ford Motor Company introducerade denna overhead motor ventilkolv 1954 som en ersättare till Ford Flathead motorn, vilket var en side-ventil motor. Den Y-blocket varade fram till början av 1960-talet för bilar och 1960-talets mitt i lastbilar. Den 239 cu

första Y-block motor var 239 cu. De primära målen för den nya motorn var bättre förskjutningar och andel av komprimering. Det kallas ett Y-block eftersom motorn hade djupa golvlister. Detta Sockellister gjort motorn ser ut som en Y. 239 cu hade 130 hästkrafter, en stor förbättring jämfört med den Flathead. Jämfört med Chevrolet V8-motorer av samma tid, utförde Y-blocket bättre på de flesta områden.
Problem

Y-block motor hade problem med smörjning i vippaxlarna. Eftersom oljan först passerat genom vevaxeln och cramshaft lagren innan du hämtar till vippaxlarna, det ibland inte får tillräckligt med olja till raket axlarna. Ett annat problem var förskjutning gräns. Den Y-blocket var mycket spänd och liten för en V8 och en eventuell tillsats av lyx såsom servostyrning och bromsar makt underminerade mycket av kraften från motorn. Addera ditt nästa version

En av fördelarna med Y-blocket är dess låga kostnader för produktion. Det hade färre gjutning kärnor än Flathead, vilket gör tillverkningen av motorn mer kostnadseffektivt. Ford nästa producerade 256 och 272 cu motorer genom att genomföra en borrning ökning. De flesta av standarden Fords på tiden använde 272 cu motorn. Dessutom, med början 1954, var Ford Y-blocket används även i Mercury bilar.
292 cu

År 1955 tog Ford ut 292 cu Y- blockera. Först användes i Mercurys, Thunderbird och andra dyrare Fords, blev 292 cu motorn ett alternativ för alla Fords 1956. De 292 cu blev också en populär motor i Ford lastbilar. Denna V8 motor blev också populär i länder som Australien och Argentina. Många bil hobby skulle gå på att använda 292 motorblocket och vrid ner elnätet, vilket skulle göra att motorn ännu tåligare.
Slutet av Y-blocket

Den sista modellen av Y-blocket var 312 cu, som Ford började tillverka 1956. Det 312 var den mest avancerade Y-block motor, sport centrifugal förväg distributör, en nyare version av förgasaren och stora grenrör med förbättrad intag konfiguration. Den Y-blocket skulle gå på att ersättas av Ford FE motor och Windsor motorn. Det senaste året Ford använde Y-blocket i nya modeller var 1964.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98771.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.