Nissan 280ZX Historia

Även känd som Datsun 280ZX, var Nissan 280ZX en bil tillverkad mellan 1978 och 1983. Den skapades för att vara efterträdaren till Datsun Z, som varade bara 5 år. I 1979 namngav Motor Trend Nissan 280ZX Importera bil av året. Medan bilen var något populärt i USA, sålde Nissan mest 280ZXs i Europa. Ursprunglig modell

första Nissan 280ZX släpptes i Japan under 1978, medan den amerikanska versionen kom ut i november 1979. Bilen kallades Datsun 280ZX i Amerika, men det var co-branded med Nissan. I Japan, var bilen kallas Fairlady Z. Bilen hade en L28 inline-6 ​​motor och var tillgänglig i både en 2 - eller 4-sits version. Toppfarten för bilen var 121 mph.
Förbättringar

Medan 280ZX behållit mycket av samma utseende som den tidigare Z-modellen, förutom motorn, resten av bilen var helt annorlunda. Den viktigaste skillnaden var kroppen aerodynamiskt hade utformats. Den 280ZX var den första bilen som någonsin testats i en vindtunnel vid Nissan. Efter dessa tester, hade den nya modellen en lägre tyngdpunkt och bättre viktfördelning än Z. Förbättringar har även gjorts i bromsning och styrning. Slutligen var den bakre delen av bilen utvidgas för att rymma en större gastank.


Debut och recensioner Medan bilen debuterade på bra försäljning, den Recensionerna var inte alla positiva. Medan vissa människor verkligen haft de nya tweaks till modellen, tyckte andra att 280ZX saknade sportighet föregående Z-modellen. Under 1980 och 1981, introducerade Nissan T-bar tak för 2 - och 4-sits modeller, respektive. Detta innebär taket hade två paneler som skulle kunna avlägsnas. Detta gjorde att föraren känner sig som om han var i en cabriolet men gav skydd vid en rundslagning. Addera Turbokompressor

nästa steg i utvecklingen av Nissan 280ZX var införandet av en turboladdad modell i 1981 i USA. På den tiden var detta den snabbaste japanska importen på den amerikanska marknaden, och trea bakom två Porsche-modeller för den snabbaste bilen tillgänglig i USA. De japanska modeller kom ut i både automatiska och 5-växlad versioner manuell växellåda.
Slutliga modellen

Nissan avbröt 280ZX 1984, ersätter den med Nissan 300ZX. Äldre modeller av bilen åldras dåligt och Consumer Guide sade att bilen saknade "själ" i en 1981 körprov. Bilen kunde inte konkurrera med försäljningen från andra sportbilar som en ny modell av Alfa Romeo. Dock har 280ZX fortfarande värdet i dag, och det lockade kändisar som Paul Newman, en stor förespråkare för bilen, som dök upp i reklamfilmer och använde den till tävlingen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98770.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.