BMW E39 Information

BMW E39 är den fjärde generationen i BMW 5-serie som erbjuder några av världens mest respekterade och vördade fyrdörrars sedaner. Den 5-serien är fanbärare mot vilken alla andra bilar mäts, enligt experterna på Edmunds. Historia

Den första generationen 5-serie för BMW kom ut 1972 och med varje redesign, behöll bilen sin position som en av de bästa i sin klass. År 1972 slog BMW marknaderna med sin första serie-namngivning raden av bilar. E12 var den första generationen 5-serie som var något mindre än de andra fyra-dörrars modeller BMW har tillverkat. Det var den första BMW som kan ta antingen bolagets fyra eller sex-cylindriga motorer och det var mycket lönsamt för den tyska biltillverkaren. E12 var raffinerade och bröt ny mark när det gäller stilen som tidigare producerats av BMW.
Tillväxt

5-serien först kom till Amerika i form av 530i 1975 och var den första bilen som ska byggas med en katalysator. Den E28 var den andra generationens 5-serien som kom ut 1982. Det var inte mycket annorlunda från den första generationen, men det sätter scenen för dess uppföljning linjen, E34. Genom det sena 1980-talet, behövde E34 verkligen ett nytt utseende.
Kontinuitet

E34 äntrade scenen 1989 och fortsatte produktionen fram till 1997 då E39 debuterade. Bilen var en hit med entusiaster som uppskattade finesser i varumärket. Fjädringssystemet gjordes av lättmetaller i stället för stål och kuggstångsdrivna styrning gjorde det en av de bästa köregenskaperna bilar på vägen. Det varade i dess olika varianter till sista E39 rullade av monteringsbandet i 2003.
Ström

Talrika variationer gjordes på E39 medan den var i produktion genom 2003. Den instegsmodell kunde nå utgångar 190 hästkrafter medan sportsedan med en V-8 motorn kunde topp ut på 282 hästkrafter. En kombi gick lineupen i 1999, liksom aluminium motorblock. År 2000 satte BMW en ny Motorsport version på E39 lineupen som hade en V-8, 5-liter, 394 hästkrafter. Det kom bara med en sexväxlad manuell växellåda. Addera Prestige

E39 var höjden av lyx, med skinnklädsel och valnöt trim inuti. En state-of the-art CD navigationssystem var standard. De fullstora sedans kom med antispinn, sensorer parkering, regn vindrutetorkare sensor och styrspakarna hjul för underhållning och temperaturreglering. Den E39 vunnit flera utmärkelser under sin livstid, inklusive sex Bil & Driver "Bästa 10" utmärkelser, fyra autoweek s "USA: s bästa" utmärkelser och sju Edmund s "Most Wanted"-utmärkelser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98766.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.