Historien av elbilar från 1890-talet till nutid

Efter introduktionen 1891 var elbilen faktiskt ganska populär. Men under åren, skuggan massproducerade bensindrivna fordon populariteten av elbilen. Under de senaste decennierna av 20-talet, som ett förnyat intresse för elbilen grunden för nya uppfinningar. Dock har endast en handfull av hybrider och rena elbilar har producerats. Som vi undersöka alternativa energikällor för en mängd olika tillämpningar, som kan ändras i framtiden. Bakgrund

Innan en elbil kan vara praktiskt, någon var tvungen att uppfinna ett batteri som skulle hålla en avgift för en lång tid. Gaston Plante uppfann ett laddningsbart batteri 1859. Camille Faure förbättrade Plante design i 1881. Addera första elbilen

En amerikan vid namn William Morrison uppfann den första elbilen i 1891. Thomas Edison arbetade 10 år på ett förbättrat batteri för elbilar.
Popularitet

I 1900, 28 procent av alla producerade bilar körde på el. Elbilar skulle aldrig njuta av en så stor del av bilmarknaden.
Bensin drivna bilar

Henry Ford presenterade sin modell T 1908, som körde på bensin. År 1912, eliminerade Charles Kettering s elstart den besvärliga vev start för bensindrivna fordon. Detta var början till slutet för den elektriska bilen.
Återuppvaknande

Under 1960-talet blev folk intresserade av elbilar för att minska föroreningarna. Den arabiska oljeembargot 1973 drivs även intresset för bilar som inte körs på bensin. Strängare regler för utsläpp i det sena 20-talet sporrade forskning och utveckling av elbilar.
Hybrider

Prius introducerades 1997 som det första framgångsrika hybrid, vilket betyder att den drivs som både en elbil och på bensin. Stigande bensinpriser under de senaste åren har ökat allmänhetens intresse för elbilar för framtiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98760.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.