Hur berätta om en bil har en turboladdad motor

Den turboladdade motorn är en av de många mät pinnar som bilentusiaster använder för att mäta förmågan bil har. Om du inte kan titta under huven, kan det vara svårt att avgöra om den bil du har ögonen på är verkligen idrottsliga en turbo eller bara en vanlig, om än av hög kvalitet, motor. Här är några metoder som kan hjälpa dig. Instruktioner
1

helt enkelt öppna huven och leta efter turboaggregatet. Turbinen och koniska utformningen gör det lätt att se.
2

Titta på bilen på utsidan om du inte kan öppna huven. Det kan finnas dekaler eller andra detaljer som skisserar turbo på motorhuven. Lager turbos är ofta framträdande på grund av deras försäljningsvärdet.
3

Lyssna efter ett gnäll som en bil kör förbi. Detta kommer inte alltid att vara märkbar, men det är en av de två mest kända funktionerna i en turboladdad motor. Detta gnäll, eller vissla, borde bli mer hörbar när bilen varvtal och uppnår ett högre varvtal. Av denna anledning kan det vara svårt att höra den avgasdrivna turbokompressorn vid låga varvtal.
4

Lyssna efter en annan särskiljande vid kontroll av en turboladdad motor. Den "blåsa bort" ventil skapar ljudet av en stor mängd luft tvingas ut. Svårigheten är att denna dumpning ljudet endast sker vid högre varvtal.
5

Research bilen. De flesta turboaggregat på vägarna är idag lager, och därför helt enkelt lära sig mer om specifika modeller kommer att hjälpa dig att veta om en bil har en turbo. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98746.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.