Historien av Dodge Viper

Dodge Viper var tänkt från Chrysler LLC att utveckla en brutal amerikansk sportbil genom fyllning en V-10 motor i en liten ram. Den drog på AC Cobra som mall. Lamborghini hjälpte design lättviktsmotor aluminiumblock. Idag håller den makten och styling för att förtjäna en plats bredvid andra exotiska bilar som en högpresterande roadster. Historia

De första Viper RT/10s rullade av monteringsbandet för 1992 års modell. Dess konstruktion var aggressiv och inredningen var spartanska, om inte rå, för att spara vikt. I själva verket bar tidiga versioner många egenskaper Cobra:. Ren, oförfalskad makt med några petitesser för att göra enheten bekväm
Betydelse

Chrysler använde Viper som testfordon att utveckla billiga produktionstekniker.
Funktion

Fordonet var utformad för att minska så mycket vikt som möjligt för att göra det möjligt att uppnå hastigheter på upp till 190 miles per timme.
Typer

Dodge byggt 200 Vipers med den begränsade upplagan Mamba option paket med en svart interiör med röd klädsel.


Funktioner

en viktbesparande gest, var starterbjudanden saknar livets goda, även om det hade justerbara säten med uppblåsbar svank-stödet.
Storlek

2009-modellen är utrustad med en 8,4-liters V-10 genererar 600 hästkrafter, och den mäter 175 inches i längd med en 98,8-tums hjulbas.
Fun Fact

Dodge lånade Universal Pictures fyra Vipers för 2003 års film "2 Fast 2 Furious" på villkor att ingen skulle skadas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98739.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.