Historien om Plymouth Cars

Den numera nedlagda Plymouth är en marque ägs av Chrysler Corporation. Som en nybörjar bil, tjänade det till genom att attrahera förstagångsköpare kompletterar högre från Chrysler och dess syster division, Dodge,. Det räddade Chrysler från att inte under den stora depressionen som Plymouth försäljningen skjutit i höjden. Med undantag med dess uppkomst som en muskel bil på 1960-talet, var det underskattad av Chrysler och genom försummelse avbröts 2001. Historia

Plymouth började livet som en Maxwell, köpt av Walter P. Chrysler och nylanserades 1926 som en billig Chrysler. År 1928 producerade Chrysler Chrysler-Plymouth Modell Q, med "Chrysler" namn föll året därpå för att skapa Plymouth.
Betydelse


Av 1956 Chrysler designer Virgil Exner skapade "Forward Look" med en ultra-modern design, serverar Plymouth väl med avancerad design och en låg prislapp.
Funktion

Plymouth personifierade nybörjar bil för amerikansk medelklassfamilj, och för mycket av sitt liv var likställas med hållbarhet och tillförlitlighet.
Typer

märket kom in den högpresterande Prowler, Fury och Barracuda, Voyager minivan, vinden, den ekonomiska Valiant, Reliant och slutligen Neon.
Funktioner

Medan General Motors Harley Earl antände "fin krig" i bildesign, tog Exner den till nya höjder med överdrivna fenor på det sena 1950 Plymouth Fury och även den kompakta 1960-62 Valiant.
Storlek

Av 1971 Plymouth utrustad med 426 Hemi motorn, som producerar 425 hästkrafter och 440-kubik-tums version som genererade 370 hästkrafter.
Fun Fact

Upp till 25 1957-58 Plymouth Furys användes i 1983 Stephen King skräckfilm "Christine".

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98732.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.