Historia av Volkswagen Skalbaggar

Volkswagen Beetle avlad av Porsche sportbil designer och ingenjör Ferdinand Porsche 1933 som billig transport för det tyska folket. Det började dyka upp på den tyska autobahn 1935. Genom 1949, var Beetle importerades till USA och möttes med hån för sin lilla storlek och excentriska stil, men gick på att bli den mest sålda bilen under de kommande två decennierna. Historia

Produktion av Beetle var att börja i september 1939, men kriget bröt ut och väldigt få producerades. Den Wolfsburg växten kom under överinseende av den brittiska armén efter kriget, och återuppliva Beetle föll till Major Ivan Hirst. Han bärgade fabrik utrustning oskadade i bombningarna och använde gamla lager och delar kullerstensgatorna från Kübelwagen militärfordon. Genom 1946, 1000 enheter per månad producerades.
Betydelse

typ 1 Beetle banade väg för kompakta, ekonomiska bilar att importeras till USA från Europa och Japan, bidrar till den långa och långsam minskning av Detroit biltillverkare.
Funktion

Efterkrigstiden produktion av Beetle var tänkt att eliminera Tysklands krig-making kapacitet och att föryngra sin ekonomi.
Typer

grundläggande styling förändrades inte under hela sin långa loppet och erbjöds endast som en hardtop, "ragtop," eller taklucka och cabriolet.
Funktioner

tidiga modeller, var den bakre motorn monterad på växellådan med fyra bultar och kunde tas bort på mindre än 20 minuter, medan stammen , finns under den främre huven, innehöll bensintanken och reservdäck.
Effekter

Volkswagen spelat denna tillgivenhet för 1949 med 1977 Amerikansk import modellerna skulle väcka intresse för en ny Beetle, som framgångsrikt infördes 1998.
Fun Fact

Endast 2 Volkswagen Skalbaggar såldes i USA under 1949, sitt första år som en import . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98731.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.