Historia av KIA Motors

Förra året passerade Hyundai-KIA Automotive Group Nissans marknadsandel på 6 procent på den amerikanska marknaden. På grund av kraven på ekonomi bilar som är bränslesnåla, har den en gång kämpar biltillverkaren gjort imponerande framsteg. Både KIA och Hyundai linjer har fått ett rykte om stil, prestanda och tillförlitlighet som bidrar till att stärka allmänhetens uppfattning av den koreanska-baserade tillverkaren. Översättning

"Rising ut från Asien" är översättningen av förkortningen "KIA." Den "KI" står för den koreanska ord som betyder "att stiga" eller "att komma upp." "A" står för "Asien".
Historia

Bolaget bildades ursprungligen för att tillverka stålrör och cyklar. De började göra bilar och lastbilar i samarbete med Ford under mitten av 1980-talet.
Missuppfattningar

KIA tillverkade bilar för Ford och Peugeot innan du säljer bilar under deras eget namn. Aspire och Fiesta var de två mest framgångsrika modeller för Ford och 604 för Peugeot.
Introduktion till Amerika

I 1996 KIA Motors införlivas i USA och strax efter började sälja Sephia och modeller Sportage.
Svårigheter

1997 bolagets rival Hyundai tog över efter KIA tvingades i konkurs på grund av en instabil asiatisk krisen på marknaden. Addera Europa

År 1991 började KIA sälja och tillverka bilar i Europa. Bolaget har kämpat tävla mot etablerade amerikanska och europeiska varumärken, men förbättrar dess popularitet i länder som Frankrike och Tyskland.
Teorier /Spekulationer
Förbättringar

tillförlitlighet och imponerande garantier tillsammans med låga priser och bränsleekonomi har experter spekulerar att Hyundai-KIA Automotive Group kommer att fortsätta att ta marknadsandelar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98717.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.