Om Lamborghini Diablo

Tillverkas från 1990 och 2001, var Diablo en högpresterande italiensk sportbil, med cirka 3.000 enheter som producerats av biltillverkaren Lamborghini. Den Diablo, vilket betyder "djävul" på engelska, var tillgänglig i en 2-dörrars coupé eller roadster, och flera stilar utfärdades under dessa år. Den coupe s grundpris var $ 240.000. Identifiering

Lamboghini Diablo som en 5-växlad manuell växellåda och en 5,7-liters motor. Bilen kunde nå 60 mph på drygt 4 sekunder och hade en toppfart på drygt 200 mph. Addera Standard Funktioner

Diablo var känd för sin höga drivs prestanda och aggressivt sportig exteriör, men inte för alla vanliga tillbehör funktioner. Bilen, till exempel, hade manuella fönster och manuell stolsinställning.
Alternativ

Några dyr alternativ fanns tillgängliga, bland annat med ett förarsäte gjuten för en specifik person, ett bagage uppsättning och en instrumentpanel klocka från Brequet kostar över $ 10.000.
Anniversary Edition

Olika modeller tillverkades under åren, såsom en ljusare racing typ som kallas Diablo SE, eller Special Edition, säljs från 1994 1995. Cirka 150 av dessa bilar producerades för att fira Lamborghinis trettioårsdag.
Dyraste Edition

dyraste Diablo producerade var GT, eller Gran Turismo, 1999. Med en topphastighet på 211 km /h, för en stund var den snabbaste serietillverkade bil görs någonstans. (En produktion bil är massproducerade och street-legal.) Lamborghini tillverkade 80 enheter av Diablo GT, med en 6,0-liters motor, och kostar ca $ 309,000.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98716.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.