Vad står BMW för?

Bayerische Motoren Werke AG (bayerska Motor Works)-känd i hela världen för BMW akronym-är den ledande globala europeiska biltillverkare med säte i Tyskland. Även BMW började 1913 som en butik för flygmotorer, ingick bolaget motorcykel tillverkning för att stanna kvar i verksamheten. Det var inte långt efter sin R32 motorcykeln började vinnande hastighetsrekord som BMW började sin historiska lopp i bilindustrin. Historia

Som en följd av andra världskriget, upphängd BMW biltillverkning några år efter införandet av den berömda 328 sportbil 1936. Men, efter 1950, gjorde den tyska auto maker en comeback. Den här gången, vände sitt fokus på sport sedaner och Touring Cars bolaget till världsberömmelse, framgång och in i en våldsam Mercedes-Benz konkurrent.
Betydelse

BMW har inte bara hade en inverkan på lyx-bilmarknaden i världen. Bavarian Motor Works har varit känt för sin topp av motorcyklar line race och bilar i hela företagets historia. Det ännu outfits andra lag med BMW motorer för Formula One och Two raser.
Typer

Kanske en av BMW: s mest kända linjer har varit 5 Series, startade 1972. Den 5-serien har en kropp koncept produceras av italienska Auto designern Marcello Gandini. Gandini gav också upphov till många klassiker, inklusive Alfa Romeo Montreal, Ferrari Dino 308GT4, Lamborghini Diablo, och Maserati Shamal. Den 3-serien, kompakt verkställande fordon, har sett 5 omdesign sedan introduktionen år 1975 på grund av sin världssuccé, representerande 40 procent av bilförsäljningen under 2005, under 2004 började BMW globala produktionen av 1-serie, en liten lyxbil och det enda bakhjulsdrift i sin klass. Andra BMW klassiker inkluderar 3/15 "Dixi," 507 Roadster och 319 4-Window Cabriolet.
Funktioner

BMW har blivit en del av många kulturer runt om i världen . Entusiaster av den tyska bilmodell är känd världen över som "Beemers." Termen myntades när BMW motorcyklar började tävla mot Birmingham Small Arms (BSA-känd som "Bis") Company, en tidigare brittisk tillverkare av fordon, skjutvapen och militär utrustning.
Teorier /Spekulation

tysk biltillverkare har visat att dess innovationer når bortom motorn ingenjörskonst. Det har också blivit den första auto maker att nå in i Internet-generationen med sin "hyra" mini-filmserien på sin webbplats. "Star", den fjärde i serie i fem delar, har Guy Ritchie regissera sin dåvarande fru Madonna i denna 9 minuters ad-film. Clive Owen visas som "föraren" i hela serien, varje del med en gåtfull huvudperson och en super regissör, ​​visar upp (naturligtvis) BMW modeller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98708.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.