Om tändnycklarna

Begreppet "tändningslås" avser den låscylindern delen av en bils tändsystem och är en viktig del av tändsystemet. Omkopplaren är ansluten till bilens batteri och när den är aktiverad använder batterikraft för att hoppa starter som slår på motorn. Tändnycklarna traditionellt styrs av nycklar, men det senaste decenniet har sett en ökning av antalet bilar som använder push-button tändnycklarna. Historia

batteridrivna tändsystem, där tändningslåset används, ersatte magneto tändsystemet när elektrisk start blev allmänt används i bilindustrin i början av nittonhundratalet. Den magneto-systemet, även kallat "hit eller miss" tändsystem, som krävs för användare att aktivera startmotorn genom att vrida en vev på utsidan av fordonet. Magnetos användes på tidiga bilar, såsom Fords 1908 Model T, men vid 1910 Cadillac använde en batteridriven tändsystem i sina fordon. Batteridrivna system remitterades till Kettering Systems, uppkallad efter sin uppfinnare, och snabbt monopoliseras auto motor design tack vare sin tillförlitlighet och billig produktionskostnad. Tändningen
Betydelse

omkopplaren är utgångspunkten för hela tändsystemet. När en tändningslåset aktiveras, är startmotorn trippade och skickar en elektrisk våg från batteriet som korsar genom en dubbel tråd spole och återgår till batteriet, vilket skapar ett magnetfält i motorn. En förskjutning i växellådan kastar en brytare i den yttre tråd hos spolen, förstöra det magnetiska fältet och överföra den förstärkta energin till spolens inre tråd, som i sin tur roterar motorn och komprimerar cylinderns kolvar. Utan den första luckan i tändningslåset, skulle processen fungerar inte.
Funktion

tändnycklarna ofta har förmågan att styra all makt hantering av fordonet. De flesta tändnycklarna har fyra lägen: Av, På, accessoarer och Start. När tändningen är i "off"-läge, är motorn igång inte och ingen ström tillförs till något annat system. När tändningslåset vrids till dess "tillbehör" tillstånd, är makten kanaliseras från batteriet till den icke-motorns elektriska system i bilen, såsom stereo, elektriska fönsterhissar, och makt sätesinställningar. När tändningen är ställd i läge "på", är det ström till hela motorn och tillbehör system och när omkopplaren vänds till "start" läget det aktiverar startmotorn.

Geography

I de flesta moderna fordon, tändnycklarna placeras på höger sida om ratten kolonnen. Dock lämnade variationer i utländsk bildesign, särskilt i slutet av 1980 och början av 1990 vid tiden tändningslåset i mittkonsolen av framsätet nära nödbroms. Vissa moderna Saab-modeller använder fortfarande denna design.
Funktioner

nycklar utrustade för system tändningen typiskt också har förmågan att öppna bilens dörrlås, handskfacket lås och trunk lås. Det är vanligt att tändningslåset nycklar som skall märkas med biltillverkarens logotyp och form, storlek och funktioner funktionalitet knappen varierar beroende på företaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98707.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.