Om Lexus GS 300

Lanseringen av Toyota Corolla 1966, etablerade Toyota Motor Corporation som ledare leverantör av ekonomi bilar i världen, bli den fjärde största biltillverkaren i 1970. Men det var inte förrän införandet av Lexus GS 300 1991, att Toyota bröt sig in i lyx marknaden, sätter sin Lexus division som ansvarar för det nya företaget att konkurrera med amerikanska och tyska high-end modeller. Historia

Två år senare, år 1993, gjorde Lexus GS 300 sin debut i den lyxiga marknaden i USA, Europa och några asiatiska marknaderna utan mycket beröm från prestanda krävande auto entusiaster, den andra generation följde 1998 med samma första V6-inline motor men utrustad med variabla ventiltider som ökade motoreffekten. Den tredje och sista generationen av den första verkställande raden kom ut 2006. Standard funktioner som 10-vägs elmanövrerade stolar, dubbla automatisk klimat-och antisladdsystem kvar genom livet för GS 300.
Identifiering

Lexus GS 300 första generationen kom med en valnöt trim interiör på mittkonsolen, lädersäten och fyra hastighet bil överföring, varav en femtedel hastighet tillkom 1996. Sin andra generation, kom dess 3,0 radmotor ut med 228 hästkrafter (hk) och en 5-växlad automatlåda. Fortfarande, för sin tredje generation, inte bara sin V6-motor och transmission stötte till 245 hk och 6 hastigheter respektive, men en laser-adaptiv farthållare-att upprätthålla ett förutbestämt avstånd från framförvarande trafik-Kurvenlicht för kurva svarvning och kollision adaptiv teknik för säkerhetsbälten, gasa och bromsa installerades.
Typer

Den första generationen av Lexus GS 300 baserades på Toyota Crown plattformen. Men för sin andra generation, beslutade den japanska biltillverkaren att omforma det, införa en V8-motor version till utländska marknader för första gången. Lexus GS 300 tredje generationen sågar tillägget av AWD till denna exklusiva linje, som fram till dess hade distribueras över hela världen med bakhjulsdrift.
Funktioner

Båda Lexus GS 300 AWD och dess traditionella RWD modellen kom ut 2006 som prestanda sedaner med 245 hk, V6 motor inline, 6-växlad sekventiell-shift växellåda och en smart tillgång för att starta och stoppa motorn. Certifierad som ultra-låga utsläpp, de kommer utrustad med Dual Variable Valve Timing intelligens (VVT-i)-introducerades i 1998 RWD modell som gör insugs-och avgasventilerna timing effektivare genom ett brett varvtalsområde för bättre bränsleekonomi . Addera Betydelse

Lexus GS 300 var den första bilen från det japanska företaget som skall monteras nästan helt av robotar i sin Tahara fabrik i Japan. Auto designer och ingenjörsföretag Italdesign Giugiaro ritade Lexus GS 300 exteriör med en rundad aerodynamisk linje.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98706.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.