Om den nya bilen Smell

Det finns inget som köper en ny bil och få in den allra första gången. Du får omedelbart en doft av vad som kallas "ny bil" lukt. Detta kan pågå under det första året eller längre, beroende på de villkor som bilen utsätts. Om det är väl omhändertagen, kan ägaren njuta ny bil luktar ganska länge. Betydelse

Doften av en ny bil kan vara allt från att av plast som i läder. Lukten är stark och slår dig så fort du kommer in i bilen och sätter sig bakom ratten. Vissa människor njuta av doften, medan andra tycker att det är motbjudande.

Många undrar vad som ger en ny bil som luktar. Kemister har funnit att den nya bilen lukten är en kombination av ketoner, alkaner, flyktiga organiska ämnen (VOC), substituerade bensener och aldehyder.

Nästan alla fasta ytor i ett fordon består av antingen plast eller tyg, som hålls samman med tätningsmedel och lim. När kemikalier och restlösningsmedel från dessa material utgasades, är havet av VOC utspätt, som ett resultat de flyter omkring i bilens kupé. Detsamma gäller för kontor, bostäder och flygplan.
Funktion

Biltillverkare har en standard för de totala VOC i ett fordon. De försöker hålla mängden VOC som flexibla plaster och textilier avger låg så att upprepade imma på fönstren förhindras. Men vid denna tid, det finns inga statliga normer som skulle reglera ett nytt fordon luftkvaliteten.
Effekter

Nivån på koncentrationer av flyktiga organiska föreningar som finns i bilar är förmodligen inte skadligt, men om en person är utsatt för den totala mixen av VOC under en lång tid, kunde han upplever hälsoproblem. Lyckligtvis de höga koncentrationer av föreningarna snabbt lösa några månader efter produktion.

Det är dock möjligt för VOC koncentrationer att nå en ohälsosam nivå om ett fordon är stängt upp på en varm dag. Det finns en lösning på detta, men. När ett fönster rullas eller dörren öppnas, eller luftkonditioneringen är påslagen, då luften växelkursen blir hög och halterna försvinna snabbt.
Missuppfattningar Addera

Inte alla VOC kan hänföras till de material som insidan av bilen är konstruerad. Ibland föreningar från avgaser eller bränsle och och rengöringsmedel "siloxaner kan lägga till den totala koncentrationen av flyktiga organiska föreningar. I ett försök att skära ned på de VOC som ingår i en ny bil, är biltillverkare försöker göra sig av med delar som avger höga halter av flyktiga organiska föreningar. Om de lyckas, kan det betyda slutet på den nya bilen lukten evigt.
Förebyggande /Lösning
p Om den nya bilen lukten elimineras från nya fordon, vilka kommer de som tycker lukten gör? Det verkar som att ha ny bil luktar är en del av den nya bilen köpupplevelsen. Utan det, kan köpa en ny bil inte vara så tillfredsställande. Tack vare företag som tillverkar luftrenare, det finns produkter på marknaden som ger bilen en ny bil luktar, även om det inte är en ny bil. För dem som är oroliga för sin hälsa och halten VOC i sin nya bil, kan de se till att de får massor av luft in i bilen genom att köra med fönstren öppna ofta. Om de gör detta i minst sex månader efter att de köper fordonet, kommer utomhusluften hjälpa bli av VOC förr, vilket eliminerar ny bil luktar snabbare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98705.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.