Historien om Struts

Staget, även kallad MacPherson, använder en spiralfjäder och chock tillsammans, för att fungera som oberoende upphängning. De flesta spiralfjädrar är belägna mellan spindeln och den övre delen av fjäderben. Staget införlivade också torsionsstänger senare i sin utformning, och det har varit modifikationer och variationer till MacPherson typ fjäderben från dess konceptuella början, beroende på inställningen av tillverkaren. Dubbla triangellänkar suspension är en direkt typ och stil härstammar från det ursprungliga strut designen. Historien om strut börjar med Earle MacPherson som föddes i Highland Park, Chicago 1891. Earle MacPherson Början

Earel MacPherson först började arbeta för Chalmers Motor Company 1915 och tjänstgjorde i Europa under första världskriget 1, där han i lära som en motor mekaniker i armén signalerar kår, som leds av Aviation avsnitt. Efter kriget bosatte han sig i Detroit och arbetade för Liberty Motor Company, som köptes av Columbia Motors 1923. Hans teknik och mekanisk karriär vid Columbia sträckte ett decennium innan han anställdes av General Motors 1934 som assistent på den tekniska avdelningen, som leds av vicepresident. Under ett år han uppnått posten som chief konstruktör för Chevrolet.

.
En ledande kraft för Strut Design

MacPherson blev den nya ingenjör av Chevrolet Cadet 1945. Avsikten var att Cadet, ett revolutionerande ljus, uni-body bil, vädjar till efterkrigstidens bilmarknaden. MacPherson hade komplett teknisk kontroll över Cadet, inklusive fjädring, och han önskade att koka ihop den mest kostnadseffektiva och praktiskt oberoende fjädring för det, för att öka komforten, rida och manövrerbarhet. Han ansökte om ett patent på sin design i mars 1947 och patentet godkändes senare 1953. Tyvärr, General Motors avbröt produktionsplaner för Cadet, men vid denna tid MacPherson hade ett fast grepp om sin strut design och behövde en aktiv sponsor för att producera den.
En sponsor ankommer

maskinchef, Harold Youngren, erbjöd MacPherson en position som verkställande ingenjör på Ford Motor Company. MacPherson lämnade Chevrolet och anslöt Ford produktionsteamet 1947. Även MacPherson s fjäderben utformning inte var helt anpassad till Fords stora kropp-on-frame bilar, hittade designen sina första program på Fords mindre europeiska modeller, inklusive Zephyr och konsuln från Storbritannien fabriken, Ford Vedette från Frankrike och den tysk-made Taunus.
Strut tar tag i Industry

Sedan MacPherson höll design patent på sin strut, var många tillverkare försiktig om du använder det på grund av kostnader för royalty. Fords franska dotterbolag, Simca, anpassat staget designen i 1954 och tillverkade Vedette till 1961. Porche följde efter 1963, för sitt 911, med en modifierad torsion bar design, och Volkswagen började använda stagen mot slutet av 1960. Branschen, som hade hållit sin kollektiva öga på upphängning, anpassad till slut och producerat stagen så snart MacPherson patent löpt ut. Stagen fungerat bra på de många front-wheel-drive kompakta bilar som började föröka sig och hitta en marknadsandel.
Strut Program och framtiden

MacPherson hade alltid önskade hans design för att fungera på alla fyra hjulen, men under många år kostnadsfrågor i samband med extra bakre fjäderben fjädring gjorde det avskräckande, med undantag för några av de allra high-end prestanda bilar, som Colin Chapman Formula Two Lotus racers och Elite bilar produktion. Andra sportbiltillverkare följde långsamt efter. Ironiskt nog Ford Motor Company inte anta MacPherson s stöttor för sin inhemska linje fram till 1970, trots att de hade fångats på bra i Europa. Även MacPherson uppfann inte gemensamma fjädring bollen, tog han åt sig äran för att tillämpa kulleder till sin strut design, och det blev allmänt efter slutet av 1960.
Fjäderben Legacy

Nästan varje derivat form av den oberoende fjäderben fjädring design i dag kan kopplas tillbaka till Earle MacPherson s tekniska koncept och insatser produktion. Många bilar har idag fyra hjul strut fjädring, vilket är en stor förbättring jämfört med de fasta axliga design tillverkade decennier sedan. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100336.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.