Hur fungerar ett 12-volts Solenoid Starter Arbete?

I början av fordonsindustrin historia, var motorerna startades för hand. En vev sattes in i framsidan av motorn och vridas för hand för att dra runt motorn. En motor baktändning kan orsaka veven för motsatt riktning plötsligt och eventuellt bryta armen av en olycklig bilist. Det faktum att ingen var bakom ratten medan föraren startade bilen till oro för säkerheten. Tidiga konstruktioner för elektriska förrätter krävs fot påtryckningar från föraren på en spak för att aktivera startmotorn med motorn. Magnetventiler och speciella redskap utvecklades, och starter kretsar kombinerades med nyckel-manövrerade tändnycklarna. Leveransen

Många starter konstruktioner placerar solenoiden direkt på startmotorn. Solenoiden består av ett ihåligt rör som omges av lindade lindningar av tråd. Elektricitet leds genom lindningarna när tändningslåset eller startknappen hålls i "Start"-läge. Den ström som passerar genom lindningarna skapar ett magnetfält som drar en reaktiv kolven i den ihåliga urtaget. Framsidan av kolven är fäst vid en spak. Eftersom kolven drar tillbaka, för att spaken svänger driva startmotorn drivkugghjulet mot motorns svänghjul.
Igångdragning

Som starter drivkugghjul ingriper med svänghjulet, en metallskiva på baksidan av de kontakter solenoidkolven två elektriska terminaler, och kretsen mellan batteriet och startmotorn är klar. Detta aktiverar motorn, som stänger av motorn svänghjul med startmotorn drivhjulet. När motorn startar, snurrar svänghjulet snabbare än startanordningen drivkugghjulet. En mekanism av drevet, som kallas en "over-run" koppling, tillåter redskap att frihjul medan förlovad med den snabbare snurrande svänghjul. Tändningslåset släpps till "run" läget, och batteriet till solenoiden upphör. Avkastningen

När strömmen tas bort från solenoidorganet lindningar, en fjäder bakom solenoidkolven skjuter kolven framåt, avbryta den elektriska anslutningen på batteriet och motorn terminaler. Den rörelse drar också drevet från svänghjulet med hjälp av spaken. Olika konstruktioner av drivhjul införliva fjädrar och andra metoder för att snabbt tillbakadragande från svänghjulet. Vissa stilar använder kraften i svänghjulet lyftselen växeln tillbaka och ur ingrepp.
Switchar

Remote magnetventiler används på vissa bilmärken och modeller är oftast monterade i motorrummet. Dessa solenoider fullborda endast kretsen mellan batteriet och startmotorn, och startmotorn applicerar magnetisk eller mekanisk insats för att ingripa med svänghjulet. Avancerade starter konstruktioner innehåller utväxling för att ge utväxling, multiplicera utgående hastighet. Mindre effekt krävs från startmotorn att nå tillräcklig cranking hastighet, och processen är inte lika påfrestande för elsystemet. Även om de kan vara komplicerat eller dyrt, elektriska förrätter långt överträffar den bokstavligen arm-busting uppgiften att veva en motor på gammaldags sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100333.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.