Hur man identifierar en 22R

Sedan dess födelse i 1981, blev den 22R modellen en av Toyotas flaggskepp motorer på grund av dess pålitlighet, styrka och bränsleeffektivitet. Fram till 1995, 22R drivs Celica, Pickup, 4runner, Corona och Hilux Toyota-modeller. Och det är ingen överraskning att denna enda överliggande kamaxel (SOHC) 2,4-liters motor delar många egenskaper med andra medlemmar av R motorfamilj. Fortfarande finns det vissa funktioner i denna 4-inline cylindrig motor, som komponent placering, justering inställning och en del konfiguration som skiljer det från sina kusiner. Saker du behöver
Bil bruksanvisning, om nödvändigt
Visa fler instruktioner
1

Leta efter silver taggen på ventilkåpan ovanpå motorn eller den vita etikett runt motorrummet. Denna etikett eller etikett har motortypen installerad i din Toyota fordon. Den stund etikett har också mer information om motor tune-up och utsläpp styra inställningar specifikationer.
2

Sök efter syresensorn träs ovanpå grenröret. Denna sensor har en cylindrisk form och ungefär lika stor som ett tändstift. Den har en elektrisk tråd som kommer från den övre änden.
3

Sök din motorns stämma upp informationen på den vita etiketten inuti motorrummet eller bilens ägare manual. Informationen ska ange tändningen för din 22R motor till 8 grader före övre dödläget (BTDC) vid 950 rpm.
4

Undersök undersidan av topplocket, om du har tagit bort huvudet från motorblocket. Cylindern har en virvel konfiguration förbränningsrum. Detta är en liten kupolliknande sektionen intill ventilsätet. Denna speciella form gör att luft-bränsleblandningen att snurra när den går in i kammaren för en mer effektiv förbränning.
5

Läs insugsportarna på topplocket, om du har tagit bort insugningsröret. 22R motorn levereras med rektangulära insugsportarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100306.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.