Skillnaden mellan EK9 & EK4

EK4 och EK9 är modellbeteckningar för två av de högpresterande versioner av sjätte generationens Civic produceras av Honda Motor Company. Båda är hatchbacks, den EK4 var den japanska hemmamarknaden Civic SiR, medan EK9 var den japanska hemmamarknaden Civic Type R. Eftersom ingen av dessa modeller såldes i USA, de är mycket uppskattad av Honda fans över hela Nordamerika. EK Generellt

EK är den allmänna chassi för den sjätte generationen 1996-2000 Honda Civic. Fordonet såldes över hela världen, men vissa modeller har begränsad från vissa marknader, till exempel avsaknad av kombi Civic varianterna i USA, Honda erbjöd en Civic coupe under dessa år, men inte föra kombi till USA. Honda producerat åtta sjätte generationens Civic varianter med antingen en EK, EJ eller EM beteckning. Addera EK4

EK4 är chassit för den japanska hemmamarknaden 1996-1998 Honda Civic Hatchback sir. Den EK4 kom utrustad med B16A motor, en femväxlad manuell växellåda, och låg till grund för EK9, vilket var en modifierad EK4.
EK9
< p> EK9 är chassit för den japanska hemmamarknaden 1999-2000 Honda Civic Hatchback Type R. Den absoluta toppen av prestanda lineupen, den EK9 kom utrustad med B16B motorn. Ett enkelt sätt att visuellt skilja EK9 varianter är att de kom utrustade med fem-klack hjul, i motsats till de vanliga fyra-klack hjul.
Ytterligare EK9 Förbättringar

Förutom montering av B16B motorn, fick EK9 kroppen och skalet förstärkningar, större bromsar, en begränsad slip främre differential, en snabbare styrväxel ratio --- förbättra styrrespons --- och en mer sportig fjädring. Interiör modifieringar inklusive Recaro varumärke säten, en Momo varumärke ratt och en titan växelspaksknopp. En främre spoiler och bakvinge tillsammans med rökt strålkastare avslutade EK9 paketet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100297.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.