American Muscle Vs. Europeiska bilar

Den amerikanska muskel bil var en produkt av efterkrigstidens välstånd. Större bilar och större motorer visade överlägsenhet i den globala bilmarknaden. Resultatet var enormt V-8s förpackning massiva hästkrafter i medelstora bilar. Den europeiska sportbil, genom jämförelse, föddes ur askan av efterkrigstidens Europa. Nästan omedelbart vid krigets slut, iscensatt racing-entusiaster hög hastighet uthållighet vägen tävlingar med vårdslös överge. Finmekanik fokuserade lämna slingrande smala vägar, leder till produktion sportbil. Muscle Car Origins

Skillnaderna i geografi Nordamerika och Europa, för att inte nämna den ekonomiska och politiska klimatet i efterkrigstiden, resulterade i två mycket olika typer av bilar. USA hade öppna ytor, en blomstrande ekonomi och den fortsatta popularitet hot rod och dragracing. Det skulle ha råd att spänna sina muskler med liten hänsyn till säkerhet eller precision hantering. 1958 lågkonjunkturen och framgång för Volkswagen Beetle tvingade Detroit att erbjuda kompakta bilar, men den framväxande Baby Boomer marknaden och 1965 Ford Mustang erbjöd det bästa av två världar av sportiga medelstora bilar med stora motorer. De var inte pappas Studebaker. Chevrolet Camaro, Dodge Charger och Plymouth 'Cuda kännetecknas muskel bil, även om mekaniken var primitiva jämfört med europeiska bilar.
Europeiska Sportbil Origins

Europe presenterade en mindre landmassa, ett tätare kluster av samhällen och smala vägar genom bergig terräng. Europa låg i ruiner efter andra världskriget. Den chockerande höga dödssiffran och ekonomisk ruin ledde till sådana omläggningar som farliga uthållighet sportbil racing. Tyskland fokuserade på ekonomin med Volkswagen Beetle och prestanda med Mercedes-Benz och Porsche 356. Italiens Ferrari balanserade hästkrafter med hanteringen. Hästkrafter matchas aldrig amerikanska muskel bilar eftersom det inte var nödvändigt i de snäva gränserna för Europa. Europeiska bilar som är resultatet var bättre konstruerad. Skivbromsar, till exempel, var standardutrustning 1960, men sällan sett på amerikanska bilar.
Amerikanmuskeln

Två bilar bäst beskriver den amerikanska muskelbilen : 1970 Pontiac GTO och 1970 Chevrolet Chevelle. På höjden av sin förmåga, presenterade GTO en 360-hästkrafter 455 kubik-tums V-8 på en mid-size 112-tums hjulbas. Dess kropp var 202,9 inches lång. Den GTO var kapabel att nå 0-till-60 mph i 6 sekunder. De trumbromsar var otillräckliga för en sådan makt och de ålderdomliga bakre bladfjädrar gjorda för en svampig åktur. Chevelle var 201 inches lång och placerades på en 116-tums hjulbas. Det kan vara utrustad med en 450-hästkrafter 454 V-8. Liksom GTO, presenterade Chevelle s bromskraft trumbromsar och old-school bakre bladfjädrar fjädring. Addera European Performance

Tysklands 1967 och senare Mercedes-Benz W115 serien var helt annorlunda och mer sofistikerad än GTO eller Chevelle. Den W115 med en 108-tums hjulbas presenterade en 93-hästkrafter 2,2-liters rak fyrcylindrig motor. År 1969 fick Mercedes-Benz ett elektroniskt bränsleinsprutningssystem. Med undantag av Chevrolet Corvette, var bränsle-insprutning sällsynt i amerikansk muskelbil. Mercedes hade all-wheel skivbromsar och lyhörd främre och bakre fjädringssystem var oberoende med spiralfjädrar. 1967 Ferrari 365 California satt på en 104,3-tums hjulbas, mätte bara 192,9 inches lång och innehöll en 315-hästkrafter 4,4-liters V-12 kan nå 152 mph. Dess fjädringssystem var identisk med Mercedes-Benz W115.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100285.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.