Vad är en BMW M3?

BMW är ett av de mest kända namnen när det kommer till bilar (och några stadsjeepar) som ger en hög nivå av prestanda och lyx med betoning på förare och fordon engagemang. Bolaget är också aktivt involverad i racing, genom den Motorsports divisionen. Förutom att vara involverad i racing, BMW: s M division även designer och ingenjörer versioner prestanda för vanliga BMW-modeller. M3 är baserad på 3-serien och är en del av M-familjen av bilar, som genom åren har också tagit med M1, M6, M5, X6M, X5M, Z3 M Coupe och Roadster, Z4 M Coupé och Roadster och den senaste Dessutom 1-serie M Coupé. Byggd för Track

Sedan introduktionen 1987 har M3 varit BMWs mest intensiva street bil. Den första versionen var baserad på E30 3-serien plattform och drevs av en högvarvig, 192-hästkrafter fyrcylindrig motor som bolaget heter S14. Den E30 M3 street bil byggdes för att uppfylla kraven i Grupp A racing, vilket innebar att BMW hade att bygga och sälja 5000 street-lagliga versioner för att kvalificera sig till tävlingen i denna kategori. BMW Motorsport konstruerade en bil som kan säljas för gatbruk men också lätt göras till en racerbil. Den E30 M3 gick på att bli den mest framgångsrika tävlingen modell som företaget någonsin gjort, ett rekord som fortfarande står.
Högvarviga motorer och Sport Tuned Chassis

One av kännetecknen för BMW Motorsport division är de högvarviga, sugmotor motorer som den producerar, och de motorer i de olika m3s är inget undantag. De första m3s S14 fyrcylindrig ersattes av E36 M3: s 3,0-liters S50 och något större S52 sex cylindriga motorer. Den E36 M3 infördes 1994 och tillverkades fram till 1995. År 2001 introducerade BMW E46 M3, den mest kraftfulla och bästa resultaten M3 ännu. Denna version drevs av S54 3.2-liters, 333-hästkrafter sex-cylindrig motor. Den m3s chassit har utformats för att kunna dra full nytta av den extra kraft, med en lägre markfrigång, styvare fjädring, bättre bromsar och större hjul och däck. V8 Era


M3 har under åren utvecklats från den ursprungliga fyrcylindriga street racer i den nuvarande versionen, som är mycket tyngre och mer lyxigt, men också mycket mer kraftfull. Den nuvarande E90 (fyradörrars version) och E92 (coupe version) av M3 är båda drivs av en 4,0-liters V8 som ger ut 414 hästkrafter. Denna V8 varvtal till en otroligt hög 8.400 rpm. Liksom tidigare versioner, är den nuvarande M3 bakhjulsdrift.
Kompromisslös Performance

M3 är inte en bil för alla. Många köpare skulle vara lyckligare med en bil som 335is, som har turboladdad sexcylindrig och erbjuder imponerande, men inte lika prestanda för mindre pengar. Den senaste M3 är dyrt, med en bas pris på $ 55.400, men också extremt snabbt. Bränsle körsträcka är inte så stor (20 mpg highway) och underhåll på BMW: s M-bilar är mer engagerade än de vanliga bilarna, beroende på den högre nivå av prestanda. Men för förare som priset prestanda och förarens medverkan framför allt, är M3 ett populärt val.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100228.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.