Historien om Chevy Från 1945-1960

I slutet av andra världskriget 1945 var General Motors i toppen av fordonsindustrin högen på att producera bilar för bilismen allmänheten svalt för nya modeller. Chevrolet division lägger mycket av sin energi i kroppen stilar på grund av GM chief stylist Harley Earl tunga inflytande. Earl hade argumenterat framgångsrikt att det styling, inte tekniska framsteg, som drev försäljningen. Planerade inkurans

En politik för "planerat åldrande" i början av efterkrigstiden körde General Motors - och i förlängningen Chevrolet division - att ofta byta kropp styling att hålla kunderna återvänder till utställningslokalen. Earl inte mynta benämna, men han omfamnade den med entusiasm genom att garantera att något nytt kom ut varje årsmodell. Det fungerade ett tag, men det också visat Earls undergång. Cadillacs och Buicks, i synnerhet, fick nya doser av kromdetaljer varje år, lägga till en uppsvälld utseende och prålighet från mitten av 1950-talet. Tailfins, en gång en liten touch på sena 1940-talet Cadillacs, nådde sin höjdpunkt på 1957 Chevrolet Bel Air, som var en symbol för 1950-styling. Men overreached Earl med 1959 Cadillac Eldorado skandalösa tailfins, vilket slutligen ledde till hans avgång.
First "Nya" Bilar Till Salu p Det tog Chevrolet fyra år efter kriget att växla upp med ett helt nytt utseende. År 1949 lanserade Chevy den Fleetline fastback och Styleline med sin humped, eller rörelse-back, bakre änden. Dessa var i huvudsak re-arbetsföra 1946-1948 Fleetmaster och modeller Stylemaster. Den 90-hästkrafter 216,5 i-rak sexcylindrig motor drivs fortfarande 1949 Fleetline eftersom det hade de tidigare modellerna. De karosstorlek förblev också samma med axelavstånd på 1949 Chevys växer bara en tum till 116 inches.
Förbättringar

Chevrolet fick att avancera mekanisk teknik. År 1950 införde den Powerglide två-växlad automatlåda. Servobromsar följde 1954. År 1955 blev det små block 265 kubik-tums V-8 ett alternativ till den vanliga 235 "Blue Flame" raka sexcylindriga motor. Den 265 V-8 hanterade 162 hästkrafter i ett snyggt, kompakt kraftverk. Det åsidosatta nästan in-line sex som den mest populära motorn val bland Chevy köpare. Den 195-hästkrafter 283 V-8 följde 1957. Chevy också infört injektion Ramjet bränsle år 1957.
Corvette

Mycket till förtret för GM mässing, hade militära veteraner återvänder från Europa en vana att ta hem British två -sits roadsters, såsom MG T-Type, Triumf TR Series och Austin-Healeys. Earl var inte om att låta sportbil marknaden glida ur Chevy händer. Med Earl övervakar styling och Zora Arkus-Duntov rubrik teknik, producerade Chevrolet 1953 Corvette. Visst, hade det en in-line sex kraftverk, men dess kropp var glasfiber och det fick 265 V-8 1955.
Öga mot 1960

Chevrolet skjul äntligen sina 1940 uppsvällda look med den strömlinjeformade Bel Air 1955 med plattare, mer skulpterad kropp paneler, större fönster och en platt taklinje. Ändå verkade det europeiska importen viftade Detroit svans. Volkswagen gjort framsteg på den nordamerikanska marknaden med Beetle. Chevy svarade med att lansera attraktiva kompakt bak-motor 1960 Corvair, som var behäftad med så mycket negativ publicitet över säkerhetsfrågor som den upphörde produktionen bara nio år senare. Ändå Corvair lagt grunden för den kompakta bilen eran av 1970-talet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100199.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.