Isuzu Impulse Historia

Med sin dart-formad kropp och snygga detaljer, är Isuzu Impulse en ovanlig syn i dessa dagar. Känd som Piazza på andra marknader, har Isuzu första seriösa sportbil varit allt men glömts bort av många amerikanska entusiaster, men det är en bil värd att minnas, oavsett dess låga produktionssiffror. Early Years

Impulse drabbade den amerikanska marknaden 1983, tre år efter dess release i Japan. Designad av Giugiaro design företag i Italien, bilens slående nål näsa och dramatiskt rundade svansen raderna i en show bil kom till gatan. Kroppen var avskalade av spoilers eller effekter marken, och quad strålkastare delvis dolda av covers. En clamshell huva lagt en subtil mått på jämnhet till designen. En 2,0-liters enda överliggande kam fyrcylindrig motor på 90 hästkrafter och 108 foot-pounds av vridmoment var den enda motor som erbjuds i 1983 och 1984. Impulsen var bak-wheel-drive och erbjöd ett urval av fyra-växlad automatisk eller fem-växlad manuell växellåda.
Impulse Turbo

prestanda kvoten förbättrades i 1985 med införandet av Impulse Turbo. Drivs med en 2,0-liters fyrcylindrig (denna motor var inte relaterad till 2,0-liters i den naturligt aspirerade Impulse), presenterade Impulse Turbo en unik transmission och fem-link fjädring bak för att gå tillsammans med sina 140 hästkrafter och 166 mul-pounds av vridmoment. En tredelad svart polyuretan spoiler och en frontspoilern hjälpte att skilja Impulse Turbo vid trottoarkanten. De 14-av-6-tums lättmetallfälgar var standard. Den naturligt aspirerade Impulse fick endast detalj förändringar.
First Generation löpande ändringar

Medan Impulse styling var i stort sett densamma, fanns specialutgåvor och mekaniska uppgraderingar genom åren som höll den första generationens modell ström. Impulsen RS var en begränsad upplaga för 1987, med en helt vit kropp, färganpassade fälgar och en styvare fjädring än Impulse Turbo. År 1988 utexaminerades den naturligt aspirerade Impulse till en större, 110-hästkrafter 2,3-liters-overhead-cam fyrcylindrig motor, och alla Impulser förlorade pop-up "ögonbryn" strålkastare täcker till förmån för fasta lampor. Den 1988 års modell såg också införandet av en "Lotus fjädring" paket som används styvare stötdämpare, omdesignade barer vingla och mjukare fjädrar för en mer kompatibel, ännu mer lyhörd rida. För 1989, det sista året av den första generationens Impulse gav färgkoordinerad stötfångare bilen ett mer modernt utseende.
Second Generation

En fullständig omgestaltning 1990 flyttade Impulse på en General Motors "världens bil" plattform som delades med Geo Storm. Fast det behöll några av de tidigare bilens styling cues - liksom ögonbryn strålkastare och bakljus design - nya impulser XS var en annorlunda djur, med en framhjulsdriven och en 130-hästkrafter, 1,6-liters dubbel-overhead-cam 16 ventiler. En helt oberoende fjädring var mer sofistikerad än den första generationens Impulse, och "Lotus fjädring" blev standardutrustning. År 1991 kom en nyfiken Impulse XS vagn och den turboladdade och intercooler Impulse RS lineupen, den senare erbjuder 160 hästkrafter, en fem-växlad manuell växellåda och fyrhjulsdrift. Endast 600 av dessa RS: gjorde den till USA, medan bara 200 gjorde det till Kanada.
Impulse RS

spännande, högteknologisk Impulse RS slutade ett års modell, eftersom det avbröts under 1992. En större 1,8-liters fyrcylindrig motor introducerades i alla impulser till 1992, erbjuder 140 hästkrafter och 125 foot-pounds av vridmoment. Produktionen var dock mycket låg, och 1992 var det sista året för Impulse i USA.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100188.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.