Bilmodeller från 1930-talet

Den depressionen på 1930-talet vållade förödelse på bilindustrin, med många biltillverkare sammanslagning eller misslyckas. Ännu på 1930-talet var också ett decennium av innovation, med utveckling av multi-cylindriga turboladdade motorer, fyrhjulsdrivna hydrauliska bromsar och värmare. Art Deco arkitektur kraftigt påverkad bil styling, och förvandlats sent i årtiondet för industriell design med starka, rena djärva linjer och integrerade strålkastare. Ford, Chrysler och General Motors härskade, men oberoende Nash och Studebaker samlat en stark följande. Lyxhotell nära

Som om biltillverkare var omedvetna om den ekonomiska kris som svepte över världen med början i 1929, lyxbilar tillverkas fortfarande i stort antal. Duesenberg Auburn, Cord och Cadillac experimenterat med motorer med 12 och 16 cylindrar. Duesenberg Auburn och Cord sysselsatt oberoende karosseritillverkare till utvecklade torped-tailed kroppar. Den lågt hängande Cord presenterade dolda strålkastare i fendrar. Cadillac producerade sitt första V-16 motor 1931. Den V-16 kom i en sedan, cabriolet, coupe och Phaeton. Den massiva 452-kubik-tums V-16 motor genereras 185 hästkrafter. Den sällsynta 1935 Duesenberg SJ Walker LaGrande Torpedo Phaeton var utrustad med en 320-hästkrafter 419-kubik-tums rak-åtta med all-wheel hydrauliska trumbromsar för bromskraft.
Exklusiva

Buick var en professionell mans bil, tillsammans med Oldsmobile och billigare Pontiac. Början i 1936 och genom 1942, när produktionen stoppades för krig produktion, uppvisade Buick elegant och aerodynamisk design. Modeller inkluderade Special, Roadmaster, Century och Limited. 1936 Roadmaster, till exempel, satt på en exceptionellt lång 131-tums hjulbas, och mätte 207 inches lång och en jättestor 70 inches tall. Under huven var en 120-horseower, 320-kubik-tums in-line åtta-cylindrig motor. Chrysler visat att innovation inte nödvändigtvis en bra sak. Chryslers aerodynamiska Airflow-modellen var den första Detroit-made bil som var specifikt effektiviseras för att minska luftmotståndet. Dess design var 20 år före sin tid och var ett kommersiellt misslyckande.
Blue-Collar

DeSoto var en uppdelning av Chrysler och var en stöttepelare i mellanregistret bil lineup tävlar mot Studebaker, Dodge och Chevrolet. Den DeSoto Airstream 6-serien, till exempel, kom i en coupe, coupe med en rumble seat, business coupe, sedan och touring Brougham. Den DeSoto business coupe i slutet av 1930-talet presenterade en 93-hästkrafter, 228-kubik-tums rak sex på en kort 116-tums hjulbas. Mer populär var 1934 Ford coupe V-8, som revolutionerade motorkonstruktion att kombinera kompakt hållbarhet med makt. Chevrolets DeLuxe och Master DeLuxe serien var mindre än de DeSotos, sitter på en 112-tums axelavstånd och använder en mindre 85-hästkrafter 216,5-kubik-tums in-line sexcylindrig motor.
Independents

Studebaker var kanske den ledande oberoende biltillverkare, men hämmades av att få ett starkt fotfäste på bilmarknaden eftersom dess anläggningar var i South Bend, Indiana, och ett betydande avstånd från stålverk tillverkning och leverantörer. Ändå producerade väl betraktas VD och modeller Commander, och även det tyvärr heter diktatorn modell. Dess mycket populär lågprisflyg från modellen var Champion, som debuterade 1939. Det var kort efter Depression-eran standarder, med en 112-tums hjulbas, och presenterade en blygsam 78-hästkrafter, 164,5-kubik-tums in-line sex. En nära konkurrent var Nash, fadern av American Motors Corporation, med sin ambassadör och Lafayette modellerna drivs med 248-kubik-tums raka sexor. I andra änden av prisintervallet var lyxen Packard med sin 120, Super 8 och tolv modeller.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100184.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.