Hur man gör Glasfiber VW delar

Glasfiber är ett populärt medium för fordonsindustrin entusiaster. Det är relativt billigt, lätt och hållbar och sätter upp snabbt. Detta gör glasfiber ett utmärkt val för människor som söker att designa och bygga sina egna delar. Glasfiber kan användas för att ersätta nästan alla delar av din Volkswagen (VW) fordon, även om det inte kan användas för de flesta delar av motorn och transmissionen. Intelligent användning av glasfiber ersättare kan göra din bil mer aerodynamisk och minska totala fordonets vikt, vilka båda kommer att leda till bättre gas körsträcka. Skapa din egen vw delar med glasfiber bör ta cirka två dagar att slutföra. Saker du behöver
Casting gips
Casting container
vw delar för att skapa en form glasfiber
Modeling gelcoat
Tooling gelcoat
Modeling harts
Vaselin
PVA eller Plasticine
hårtork (tillval) katalog Tongue pinne
220-600 slippapper
Visa fler instruktioner
1

Gör en plugg för din mögel . Pluggen är basen formen som används för att skapa din mögel. När du gör en form av bildelar, kommer du vill använda en befintlig del från Volkswagen som kontakt för din mögel. Bestäm vilken del du vill göra en glasfiber ersättning av, sedan använda den delen som kontakten för ditt mögel.
2

Förbered VW delen för gjutning av en gjutform. Coat utsidan av delen i modellera eller placera den inuti av en PVA-mantel. Detta kommer att säkerställa att ingen gips fastnar på kontakten och att den inte skadas eller förstöras under formen beslutsprocessen. Fyll din gjutning behållare med gjutning gips
3

. Din behållare bör vara en enhetlig storlek, och gjord av en mestadels icke-porös substans. Trälådor och stora plastbehållare lagring är två bra alternativ när du arbetar med bildelar.
4

Sänk din beredd kontakten i gjutning gips. Låt gips för att torka i ca en timme. Du kan använda en hårtork för att tillämpa konsekvent värme i en cirkulär rörelse längs gips för att påskynda torkningen.
5

bort din kontakten från gjutning behållaren när putsen har torkat helt. Belägga insidan av formen med harts, vilket säkerställer att glasfiber inte fastnar på insidan av formen när det härdar
6

Fyll din form med glasfiber gelcoat.. Om du gör en stor form (t.ex. en dörrpanel eller instrumentbrädan avsnitt), kanske du vill tillämpa gelcoat i lager, i så fall låta varje lager att ställa innan du häller i nästa. Detta hjälper till att skydda mögel från fläckar eller strukturella skador till följd av sprickbildning och luftbubblor. Om du gör en mindre form, kan du hälla glasfiber i en enda ansökan.
7

Låt formen för att ställa för en hel dag. Du kan testa glasfiber med nageln för att se hur torrt det är. Torkade glasfiber kommer inte att ge efter för repor, men våta glasfiber klumpar ihop eller deformeras när du rake nageln över den.
8

Slipa det exponerade glasfiber för att exponera sömmen där glasfiber möter kanten av formen . Sätt din tunga stick in denna söm och arbeta runt omkretsen av formen. Detta kommer att hjälpa till att lossa modellen från formen. När du har tagit tungan sticka runt omkretsen av formen, använd tungan fastnar bända glasfiber från gjutformen.
9

Använd låg-grit sandpapper att slipa och polera glasfiber bit, matcha det så nära som möjligt till den ursprungliga VW pjäs du byter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100165.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.