Hur man identifierar en Big Block Chevrolet Motor

Chevrolet big block motorer var en stapelvara i den muskel bil eran, skryt kraftfulla motorer som 454, 427 och 396-kubik-tums installerad i modeller som Corvette, Camaro och Chevelle SS . Kraftigt stigande bränslekostnader och allt strängare utsläppsnormer för kontroll som antagits under 1970 ledde så småningom till nedläggningen av Chevrolet big block som en prestanda motor. Identifiering av Chevrolet big block kräver lokalisera antalet Motoridentifikation och samkörning suffixet för en notering av Chevrolet big ID block motor nummer. Saker du behöver
Rengöringsmedel
Stålborste
Chevrolet ID-nummer notering
Visa fler instruktioner
1

Leta efter motorns ID-nummer. Det är normalt återfinns på framsidan av motorblocket, på passagerarsidan, mellan botten av cylinderhuvudet och tidpunkten kedjeskyddet. ID-numret är stämplat på en maskinbearbetad pad som kan döljas av generatorn. För att komma åt ID-nummer, kan det vara nödvändigt att rengöra metallen pad med rengöringsmedel och en stålborste.
2

Skriv ner antalet motor-ID. Normalt består motorns ID-nummer sex till sju siffror och bokstäver. Formatet består av ett prefix, följt av ett nummer och slutar med en en till tre bokstäver suffix. Till exempel, "F0519QQ." Addera 3

avkoda numret motorn ID. Den första delen av motorns ID-numret är avkodningsbar och identifierar information som datum och plats för tillverkningen. Med exemplet "F0519QQ," den "F0519" delen innebär motorn tillverkades i Flint, Michigan, den 19 maj, enligt Nasty Z28. Varje Chevrolet motor produktionsanläggning har en unik bokstavskod.
4

Reference suffixet av motorns ID-nummer till en Chevrolet notering. I exemplet "C0519QQ," ändelsen "QQ" identifierar en 409-kubik-tums Chevy big block, som ursprungligen installerats på en 1964 Chevrolet Impala med 340 hästkrafter, när korsreferenser till de listor som finns på Nasty Z28. Denna webbplats ger kompletta listor över Chevrolet koder motorns suffix grupperade i bokstavsordning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100123.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.