Nissan R200 Specifikationer

Nissan utrustat några av sina berömda Z modell bilar som 240ZX, Z31 och 300ZX med R200 differentialer 1984-1989. Efter april 1987 till slutet av 1989 hade dock endast Z31 denna typ av kopplingsstyrning kommer ut ur fabriken. Denna "diffspärr" lagt några hantering och kontroll fördelar för bolagets standardavvikelsen, men lagt till lite komplexitet samt för mekaniker ersätta den del på vägen. Vilka bilar har de R200?

R200 har installerats i fabriken eller som en eftermarknad extra, på 300ZX, 240ZX, 240SX, S14, Z31, GTR, GT-S och Altima Pathfinder. Alla turbo Z31s gjorda efter april 1987 var däremot installeras med LSD differential, men andra modeller kan eller inte kan ha det. En öppen koppling var ett vanligt alternativ. De flesta Nissan bilar med R200 koppling LSDs blev på det sättet efter kopplingarna ersattes under decennierna sedan de tillverkades, särskilt om dessa modeller gjordes till turbo versioner. Addera Vad är skillnaden?

Nissan började tillverka sina turbo versioner av Z-modeller med R200 i mitten av 80-talet, som ersätter en öppen differential med LSD: s "direkt bolt-in"-teknik. Detta är ett system som automatiskt förbättrar resistens drivlina när hjulen spinner på vardera sidan av axeln. De reservdelar kosta uppåt på $ 700 med en rad nyckeltal för att passa bilens specifikationer.
Hur berätta vilka differentiella du har
p Om du don ' t vet om du har en öppen differential eller R200 LSD, jack upp baksidan av bilen och placera den på pallbockar. Placera bilen i friläge och försöka att manuellt vända ett av hjulen åt vänster eller höger. Se om det andra bakhjulet också roterar i samma riktning, vilket ger bakhjulen viss svarvning spel. Om det andra hjulet inte roterar du har en öppen differential, om båda hjulen snurrar, du har en R200 Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100121.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.