Vanliga Fordon i Amerika på 90-talet

1990-talet medfört en stor förändring i hur bilar tillverkades och såldes till allmänheten. De bilföretag började skapa lyxiga linjer, inleder företag som Lexus och Infiniti. Nya modeller av klassiska fordon som Mustang och Volkswagen Bug producerades för att kapitalisera på köparen nostalgi. Samtidigt började sports utility vehicle att dominera bilmarknaden, ersätter kombi och minivan som go-to för familjer med barn. Sport Utility Vehicles

effekterna av de sports utility vehicle på 90-talet kan inte underskattas. Dess storlek och "cool" faktor ledde till den överträffar minibuss och stationen som bästa bilen för familjer. Den fångade på med Ford Explorer. Infördes i mars 1990, överträffade fyrdörrars Explorer Fords blygsamma prognoser, snart blir en av företagets mest populära bilar. En andra generationens modell infördes 1995, att lägga till en rad uppdateringar till Explorer.

Med framgången av Ford Explorer kom andra typer av SUV från konkurrerande företag. Toyota uppdaterat sin 4Runner modell, ändra det från en pickup stil i en fyra-dörrars SUV för att konkurrera med Explorer. Den fyrdörrars Nissan Pathfinder infördes 1990 för att konkurrera med Fords Explorer, medan Jeep Grand Cherokee-modellen, en förbättrad version av Cherokee, introducerades 1993.
Return of the Classics

Klassiska bilar från 1960-talet såg ett uppsving på 90-talet. Ford presenterade sin fjärde generation Mustang 1995, att lägga delar av sin tidiga epok i designen medan du flyttar bort från clunky utseendet på sina tredje generationens modeller. Som sin första redesign under 15 år, såg Ford Mustang ökar i popularitet med begränsad upplaga utlöpare såsom Cobra ser uppmärksamheten från bilentusiaster.

Samtidigt Chevrolet återinförde sin Camaro 1993 med en återgång till de egenskaper som definierat den första generationen 1967 års modell. Med hjälp av en ny och förbättrad F-body plattform, såg Camaro anständiga försäljning tills den sakta sjönk in i nedgång. Genom 2002, skulle den fjärde generationens Camaro avbrytas av Chevrolet. Använda nostalgi bilköpare som ett försäljningsargument

väckte Volkswagen tillbaka Beetle. Anses New Beetle, hade utformats med en retro look. Det infördes 1997 och fortsatte att produceras långt in i nästa decennium då det upphörde 2010.
Lyxiga linjer

lyxbilar började bli tillverkas i överflöd. Företag som Lexus, som ägs av Toyota, började införa olika modeller på 90-talet, fånga den med konsumenterna eftersom det utökat sitt sortiment av bilar. År 1990 ensam, sålde Lexus över 65.000 modeller i USA, alla utom garantera dess fotfäste på den amerikanska bilmarknaden. Denna fotfäste präglades av en fortsatt linje av kvalitets bilar blandat med utmärkt kundservice. Snart började andra bilföretag att sätta sin egen lyx linje. Nissan frambringade Infiniti lyxiga linje, medan Honda ökad produktion av Acura linjen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100119.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.