Hur man identifierar en kod OW Transmission i en 1970 Oldsmobile

General Motors gjorde i princip två typer av automatiska växellådor, de är avsedda för Chevrolet och "BOP" transmissioner, som stod för Buick, Oldsmobile och Pontiac. Dessa sändningar var väsentligen desamma, men de var avsedda för detaljerna i varje bilmärke. Samtliga GM växellådor är stämplat med en identifieringskod, och enligt Poorman s Off Chassi Restoration, identifierar transmission kod OW en General Motors Turbo Hydra-Matic 375/400 automatlåda på en V -8,, 455 kubik-tums Oldsmobile 442 Ram Air. Att identifiera "OW" överföring koden måste identifieringen taggen placeras och avkodas. Du behöver
Rag
Visa fler instruktioner

1

Leta plattan transmission ID. Enligt 442.com, är GM transmission typskylt finns på passagerarsidan av transmissionen, precis ovanför oljetråget. typskylten är ungefär en halv tum i storlek och kan behöva rengöras med en trasa för att läsa den. Om överföringen fortfarande monterad på fordonet, har tillgång till ID-plattan genom att gå under fordonet i mitten av bilen på passagerarsidan.
Sida 2

Decode sändningskoden finns på typskylten. Överföringen koden är normalt två bokstäver följt av sex siffror, "OW-70 till 1234", till exempel. Det första brevet, "O" betecknar Oldsmobile, med följande brev identifierar programmet. Följande två siffrorna anger året, följt av överföring enhetsnummer.
3

Identifiera överföringen. Överföringen koden "OW" betecknar en THM400 automatisk överföring på en 1970 Oldsmobile 442 Ram Air. att verifiera THM400, har tillgång till oljetråget finns på undersidan av transmissionen. Enligt sändningsmetoden identifiering sidan finns på OldsGmail har THM400 pan 13 bultar och en oregelbunden-form med en uttalad bula på passagerarsidan av pannan.
4

Räkna antalet splines på den ingående axeln om överföringen är utanför fordonet. The THM400 har en 32-spline räkna på den ingående axeln, som motsats till liknande, lättare plikt THM375, som har 27 splines. Ingångsaxeln löper från sändningen i motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100112.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.