Hur man använder en bil Tool dörrupplåsningsknappen

Om du någonsin av misstag låst dig ur bilen, då vet du precis hur frustrerande det kan vara att försöka nå låsknappen med en klädhängare eller andra make-shift objekt som händer att ligga runt en parkeringsplats. Det finns en mängd av specialdesignade verktyg benämns här som "smal jims" som är perfekt för denna uppgift. Lång och smal, men ändå flexibel, de infogas mellan bilrutan och dörrpanelen för att tillåta dig att manuellt koppla ur låsmekanismen från insidan dörren. Detta verktyg kommer snabbt låsa flesta bildörrar när de används på rätt sätt. Saker du behöver
Slim Jim
Rag
Visa fler instruktioner
1

Bestäm vilken typ av låsmekanism din bil är utrustad med. Elektriska dörrlås och manuell dörrlås utföra samma uppgift i dörren, men gör det på ett helt annat sätt. Inspektera dörren layout genom den motsatta fönstret för att hitta den ungefärliga platsen för låsknappen eller fliken, och den manuella versionen (om sådan finns). Det är en kontroll arm - en metallstav - som ansluter låsknappen eller fliken till själva dörrlåset. Med hjälp av Slim Jim, måste du flytta den här kontrollgruppen.
2

Försök att låsa ytterdörren passageraren först. Detta beror på att i den osannolika händelse att du skadar innerdörrar komponenter är det mycket bättre att ha en passagerardörr ur funktion än förardörren. Torka all smuts och skräp från fönstret vattenlås, där gummilisten möter fönsterglaset på bottensidan av fönsteröppningen. Detta kommer att förhindra att smuts och skräp från att komma in i det inre av dörren Addera 3

Fatta Slim Jim överst i slutet -. Slutet med några spår, flikar eller åsar på det - och försiktigt glida ner mellan fönsterglas och gummi fönstret vattenlåset. Det kommer att bli en tight passform och kan kräva lite tryck för att få det igång. Målet är att få den arbetande änden av Slim Jim nära kontrollgruppen, vilket är den metallstång som "kastar" dörren komponenter till olåst läge när du låser upp dörren.
4

Recall dörren layout från din tidigare inspektion. Om det behövs, titta igenom bilen och titta på den motsatta dörren layout som du fortsätter. Försök att få den arbetande änden av Slim Jim så nära den manuella dörren spaken som möjligt. Antingen dörren knappen placerad på ovansidan av dörren eller den manuella tumme utgåvan ligger nära det inre dörrhandtaget räcker. Båda är knutna till kontrollgruppen, vilket är den komponent som du försöker känna efter, och slutligen flytta. Flytta Slim Jim sakta upp och ner och vänster och höger när du känner för kontrollgruppen.
5

Titta på manuella spaken öppningsknappen på dörren när du arbetar med Slim Jim i alla riktningar. Om du ser någon liten rörelse av spaken, du får nära till kontrollgruppen. När du känner motstånd i Slim Jim när du kontaktar kontrollgruppen, kommer du att se knappen eller fliken flytta. Håll Slim Jim i detta område inom dörren inre som du fortsätter. Försiktigt
6

, men med snabb kraft, skjuta eller dra kontrollen armen med den skårade kanten av Slim Jim. Om gjort rätt, kommer bilens dörr-knappen eller fliken frigöra och låsa upp dörren. Det är viktigt att du inte trycker för hårt i någon enda riktning på styrarmen eftersom du inte får böja den ur formen. Använd en snabb jabbing rörelse, flera gånger på ett ställe tills du "fånga" styrarmen med en skåra eller ett spår i änden av Slim Jim.
7

Lås upp bildörren och sedan öppna dörren innan man försiktigt avlägsnar Slim Jim. Dra Slim Jim från mellan gummilister och glaset. Försök att inte stressa detta avlägsnande sekvens eftersom du kan hamna skada gummilister eller repa glaset med skårorna eller åsar ligger på slutet av Slim Jim.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100078.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.