Hur man identifierar en Pontiac Head

Pontiac topplock är lätt identifieras genom gjutning numret finns vanligtvis på utsidan av topplocket. På de flesta modellerna, är topplocket gjutning nummer på toppen av huvudet, under ventilkåpan, vilket nödvändiggör avlägsnande av ventilkåpan för att visa gjutning numret. Generellt är detta inte fallet med Pontiac topplock, men vissa Pontiacs har topplock utan gjutning nummer, till exempel 1968 Ram III och 1969 och 1970 Ram Air IV. När du har hittat gjutning numret, måste du skriva ner det och referera en Pontiac topplock notering gjutning nummer. Instruktioner
1

Hitta Pontiac gjutning koden. Den är belägen på utsidan av cylinderhuvudet på Centret avgasportar, där avgaserna lämnar motorn. En mängd kod format kan hittas bland annat en sex-till sjusiffriga numret, ett brev och två eller tre siffror eller en kombination av bokstäver och siffror..
2

lokalisera och dechiffrera datumkoden Datumet koden ligger på utsidan av cylinderhuvudet eller på toppen av huvudet, under ventilkåpan. Exemplet datum koden "C090" avkodar som 9 mars 1970. Den första bokstaven anger månaden, börjar med "A" för januari, de mellersta siffrorna är dagen i månaden och den sista siffran anger den sista siffran i året.
3

Jämför topplocket gjutning numret till en Pontiac notering. Omfattande listor kan hittas på Wallace Racing och Pontiac webbplatser Effekt (se Resurser). Som ett exempel anger koden "7H1" ett topplock från en 350-kubik-tums motor med 175 hästkrafter byggdes 1972.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100063.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.