Hur man identifierar en Jeep 42RE Transmission

Jeep 42RE automatlåda är en ättling till Chryslers Torqueflite 727 överföring och direkt relaterade till A500 ljus-till-medeltunga Chrysler lastbilsväxellådor. De 42RE användes först i Jeep Cherokee fordon i slutet av 1993, tills den ersattes av den 42RLE 2004. Det är en fyra hastighet, automatisk överväxel, elektroniskt styrd transmission, vilket skiljer sig från den 42RH överföring på grund av den hydrauliska kontroll. Du kan identifiera sändningen med visuella ledtrådar och genom att placera modellen /artikelnummer och datum koden. Instruktioner
1

Gå under bilen för att komma till sändningen, om det fortfarande installerat. Transmissionen ligger vanligtvis under framsätena, något framför mitten av fordonet. Gå överföringen från förarsidan.
2

Räkna antalet bultar som fäster pannan på växellådans undersida. Enligt Transparts, alla överföringar relaterade till Chrysler A500 och Torqueflite TF-6 har 14 bultar på kokkärlet. Pannan är fyrkantig med ena hörnet snitt på en vinkel.
3

Lokalisera den elektroniska regulatorn solenoid fäst på växellådshuset. Guvernören magnetspole har en tråd fäst som leder till stora ledningar, så småningom gå till instrumentpanelen. Detta är den elektroniska styrningen för överföring, skiljer den från 42RH hydraulisk kontroll transmission. Det brukar finnas på förarsidan av överföringen.
4

Leta efter överföringen delen /identifieringsnummer och datum kod. Enligt 42RE servicemanualen på Scribd.com är koderna finns på förarsidan av överföringen, stämplat strax ovanför oljetråget packningsyta. Den första gruppen är sammansättningsdelen nummer, följt av tillverkningsdatum. Den sista gruppen är överföringen serienummer.
5

Kontakta en Chrysler /Jeep delar avdelning för att översätta koder och positivt identifiera överföringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100047.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.