Chevrolet karossutformningar på 1950-talet

Chevrolets var populära bilar i början av 1950 på grund av deras pålitlighet, men de saknade en viss känsla av stil och estetik. Samma plain vanilla grundläggande karossutformningar erbjuds år 1949 dök upp igen i 1950 med lite förändring. När ekonomin upplevt en återhämtning efter andra världskriget, började bilindustrin söker innovativa sätt att förbättra sina bilar. Chevrolet karossutformningar uppdaterades och omgjorda för att locka en ny era av köpare. Två-dörrars sport Coupe

sport Coupe kroppen stil är en variant av sedanmodell. Dessa sportiga fordon hade två dörrar i fronten och ett litet utrymme bakom framsätet för en tillfällig passagerare eller två. De två-dörrars sport Coupe presenterade ett sluttande tak design med en skiljelinje post. Den slankare, presenterade två-dörrars hardtop en pelare-mindre inträde, men var generellt av samma storlek och erbjuds samma kapacitet som sport Coupe.
Fyradörrars Hardtop
< p> Den fyra-dörrars hardtop stil var också känd som ett verktyg coupe eller en sportsedan. Den 1957 Chevrolet fyra-dörrars hardtop sportsedan erbjöds i Bel Air och 210 modellerna. Verktyget coupe stil presenterade tvådörrars stil men hade ingen baksätet. Denna ovanliga klassiker användes i racing.
Station Wagon

Kombi karossutformningar presenterade antingen två eller fyra dörrar. Den tvådörrars stil hade en sluttande pelare ligger direkt bakom hardtop dörr. Det innehöll också ett glidande fönster i bakre sittgrupp. Den fyrdörrars stil hade två olika sittplatser arrangemang: en hade sex passagerare, medan den andra var tillräckligt stor för att ge plats nio. Denna sistnämnda stil var tillgängliga i 150-serien eller Bel Air.
Konvertibler

cabrioletkaross stil har varit populärt i många år i Chevrolet-modeller. Den 1957 Chevrolet Convertible är en av de mest kända klassiska bilar genom tiderna. Nästan alla årsmodeller under 1950 hade minst en cabriolet kaross. Den 1953 Chevrolet Corvette cabriolet betraktas allmänt som en drömbil för många samlare. Detta konvertibla stil anses vara en klassiker.
Pickup

Chevrolet pickup lastbilar av 1950-talet presenterade mycket grundläggande karossutformningar. Den långa bed stil presenterade en 8-fot säng medan den korta sängen stil sängen var 6 meter i längd. Den Fleetside kropp stil var avsedd att ha en snygg, ett stycke utseende från framsidan till baksidan. Steget-side stil presenterade ett steg mellan bakskärmen och dörren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100030.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.