Svenska Bil >> bilentusiaster >> Bil Klubbar >> Content

Hur man bygger en rörchassi

Bygga ett rör chassi från grunden kan vara en utmanande strävan för någon metall fabricator, som designmöjligheter är nästan obegränsade. Som en blandning av konstform och vetenskap, bygga ett rör chassi kräver lika delar kreativitet och strukturell /Maskinteknik förståelse. Men det finns vissa grundläggande verktyg och metoder som kan bidra till att göra enkla tillverkningsprocessen och den slutliga produkten "vägen värdig." Saker du behöver
Chassi ritningar
Stålrör
rörbockningsmaskin
vinkelhake
Märkpenna
krita Måttband
24-tums nivå
Chop såg
Handhållna kvarn
metallbearbetning Protractor
C-klämmor
Svetsning förkläde /handskar
Welder hjälm
Welder
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Utveckla en tydlig plan som du kan köra för att skapa din struktur, stål eller annat sätt. Ha en plan som visar de exakta måtten, vinklar och strukturella krav för chassit. Detta kommer att säkerställa att ditt chassi är strukturellt robust nog att hantera de påfrestningar och krafter som kommer att ställas på den.

Gör en sökning på Internet för "planer rörchassi" om du behöver hitta en plan /designmanual. Du hittar många företag som säljer kompletta CAD (Computer Aided Design) manualer som finns att köpa, allt från $ 20 till $ 200 eller mer och med oktober 2010.
2

Placera en liten del av stålrör i röret bockning maskinen och göra en 90-graders böj. Använd vinkelhake för att du har uppnått en 90-graders böj. Tanken bakom detta är att få en känsla för din maskin, som kommer att användas hundratals om inte tusentals gånger för att slutföra din chassi. Men det tjänar också ett viktigt syfte i att ge dig ett mycket enkelt sätt att mäta varje krök korrekt, utan behov av komplexa tabeller eller beräkningar. Addera 3

Upprätta där böjen börjar och slutar. Du kan göra detta visuellt (eller känsla) distorsionsprodukterna åsar på insidan radien på böjen. Använd din permanent markör för att rita en linje runt röret vid början och slutet av denna "förvrängning" område.
4

Lägg den 90-graders slangen på marken på insidan av din vinkelhake, och fastställa hur många inches det tar för kurvan ska börja och sluta. Till exempel kan det mäta sex inches ner vinkelhake och sex inches ut. Mätningen bör vara lika på både horisontella och vertikala plan.
5

Använd måttet från föregående steg för att fortsätta exemplet. Om du vill skapa ett böjt rör som är 45 inches på utsidan av böjen, subtrahera 12 från 45, vilket är lika med 33 inches från början till slutet av böjen, med 12 är den sex-tums mätning från steg 4, multiplicerat med 2.

Med denna enkla metod, vet du exakt vad det tar att göra en krök av valfri storlek med den specifika matrisen (slang) storlek. (Om du har andra die storlekar involverade i bygget, spelat samma process för att storleken slangar, fastställandet av sin egen formel.)
Rörbockning Process
6

Antag du vill skapa en hooped pelare, precis vad man kan hitta i en bur, över huvudet. För att skapa detta, måste du veta höjden och bredden av pjäsen från dina planer. Hitta en ren plats på golvet, ta krita penna och rita en kvadrat med höjd-och bredd anges i planerna.
7

Rita en lodrät linje genom centrum av bredden, bisecting bredd av torget i två lika delar.
8

Skjut din 90-graders "praxis tube" på insidan upp till höger på torget tills det rör båda sidor dras torget. Markera en linje på golvet som anger var start och stopp punkter för böjen ska vara, med avseende på torget. Till exempel, om din start-och stopp-punkten är sex inches, så skulle du markera rader sex inches ner och sex inches rätt på torget omkrets. De översta raderna kommer att representera den "startpunkten" eller startpunkten för din böj.
9

Hitta mitten av slang som ska bockas och märke som mittpunkt. Lägg din slang ut på toppen av torget, med centrum av torget och centrum-linjen på slangen uppradade.
10

Markera ditt slangen vid "Startpunkt" linjer, vilket indikerar , återigen, där du kan börja dina kurvor som du arbetar ut från mittlinjen av din slang. Du kan nu börja böja röret till önskad vinkel och form. När du gör varje krök, placera 24 tums nivån på slang för att säkerställa att ingen oönskad lateral vridning har inträffat. Om det inträffar, skicka slangen genom rörbockningsmaskin i motsatt riktning för att förstärka vinkel och räta pjäsen. Addera Konstruera Chassis
11

Börja med hånade upp dina element bas chassi på en nivå, ren yta. Du kommer att fortsätta att göra mock-ups genom hela byggprocessen, men detta kommer att vara den viktigaste, eftersom den definierar resultatet av hela chassit
12

hjälp av en permanent markör, markera linjer. där slangen måste vara vinkel-hackad att träffa andra chassi röret vid en parallell vinkel. När du gör din nedskärningar med hjälp av hacka såg, alltid lämna överskottsmaterial förbi din skuren linje. Om det behövs, kan du slipa resterande av senare.
13

Placera slangen tillsammans med en annan mock up, kontrollera alla vinklar med gradskiva för att garantera din build matcha planerna. Gör eventuella justeringar med hjälp av kvarnen, och upprepa mock-up process. När du är nöjd med den mock up, klämma röret element tillsammans med C-klämmor.
14

Börja med punktsvetsning ett fåtal platser på tillfälligt fastklämda lederna. Ta C-klämmor och avsluta svetsen, med en långsam, mjuk rörelse, att din svetssträngens är kontinuerlig och fyller hela leden.
15

Ta din nästa avsnitt av rör, håna upp sektioner som ska bifogas, och upprepa steg 2-4 i detta avsnitt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-clubs/98685.html

Previous:
Next:

Bil Klubbar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.