Svenska Bil >> bilentusiaster >> Bil Klubbar >> Content

Typer av Go Kart Racing i Iowa

Kart Racing är en av de mest aktiva formerna av motorsport och Iowans flockas till sport i drivor varje helg. Som en primer för den oinvigde, det finns tre huvudsakliga typer racing i karting, trottoar vägen jagar tävlings, inomhus betong racing och smuts oval racing. Iowa racerbanor erbjuda alla dessa av racing typer. Smuts Oval Racing

Dirt oval racing är det första steget mot en sprint bil eller sen modell stock car racing karriär. Dessa spår är konfigurerade som slutna spår krets cirkel som erbjuder enbart vänster varv. Dessa anläggningar varierar i storlek från 1/10-mile till större 1/2-mile spåret. Oval kart utrustning varierar från fasta spec kart till mycket avancerade och mycket snabb shifter kart. Deltagare förare åldrar varierar från 8 år upp till olika 50 och över "mästare" divisioner. Beroende på var du är i staten, här är ett exempel på grusvägar:

61 Kartway - Sprint 6/10 mil racetrack1580 Old Highway 61Delmar, IA 52.037.563-659-890061kartway.com

Pavement Road Course Racing

Pavement vägmaträtt kart kallas ibland "sprint racing." Kart är tävlat på olika kurser asfaltväg kombinerar både höger och vänster svängar, hårnålar och straightaways. Längden på dessa spår kan vara ganska lång, och varierar i avstånd från en 1/4 av en mil till över en mil, skapa varvtider på två minuter eller mer per krets. Kart typer liknar smutstävla och erbjuda spec divisioner upp till shifter kart. Åldrar för deltagarna börjar på 8 år och sträcka sig upp till "mästare" divisioner. Beroende på var du befinner dig i staten här är ett exempel på Iowa väg kurser:

Mid-America Motorplex19340 Jesup Ave.Pacific Junction, IA 51.561.712-622-8122midamericamotorplex.com

Betong Indoor Racing

Indoor kart utförs i stora slutna byggnader och vanligtvis erbjuda betonggolv. Beroende på storleken av anläggningen, kan spåra konfigurationer variera från 1/4 av en mil till nästan en mil lång. Tills nyligen fanns tre inomhus kart anläggningar i delstaten Iowa, men två av dem har nyligen stängt igen butiken. Så om du vill tävla inomhus, som av 2010, finns det bara Joes Karting i Council Bluffs.

Joes Karting2121 S. 32nd St.Council Bluffs, IA 51.501.712-256-5278joeskarting.com
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-clubs/98658.html

Previous:
Next:

Bil Klubbar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.