Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Historien om Harley Panheads Tank Shift

korrekt kallas en hand-shifter, begreppen "tank skift," "självmord shifter," "slap-shifter" och "jockey shift" alla hänvisar till en drivlina som kräver att ryttaren att ta bort en hand från en motorcykel styret för att välja och växla. Harley-Davidsons Panhead, infördes för 1949 års modell och ersätta Knucklehead, presenterade en tank skift genom hela sin produktion springa. Hand-Shifter Historia

hand-shifter var vanligt på de flesta motorcyklar tillverkade från maskinens uppfinningen till 1950-talet. I de flesta applikationer, var en fot-manövrerad koppling nedtryckt medan växlarna valdes med hand-shifter. Designen har sett ett uppsving i den anpassade motorcykel industrin, där den talar till en tidigare epok och frammanar en retrokänsla.
Typiskt arrangemang

växelspaken handtag monterades till den vänstra sidan av motorn, som är ansluten vid botten av ett system av hävarmar till växelväljaren hos drivlinan. Den övre delen av shifter vanligaste projiceras uppåt genom, och flyttas inom en tandad grind liknar modern bil reglage där en Tiptronic-stil stick används.
Harley-Davidsons Panhead

Panheads infördes 1949, och var således döpt av allmänheten eftersom ventilen täcker högst upp på varje cylinder liknade kaka stekpannor. Inom en kort tid Panheads blev populära baser för personalisering och anpassning. Med returen av flygare från andra världskriget och den efterföljande födelsen av klubben och chopper kultur, blev den komplexa kopplingen av tanken skift montering önskvärt att vissa. Riders som ville minska vikten - och en del skulle säga, plottrigt utseende byrå - förkortat side-of-the-tank manöverspaken så att växelval gjordes precis vid själva växellådan
<. p> Förändringen från Knucklehead till Panhead presenterade ett andra djupgående förändring: järn cylindrar ersattes av aluminiumlegering. Tidigare hade krigstida krav begränsade tillgången på aluminium, men med slutet av konflikten, har överskott plan smälts ned och råvaran blev allmänt tillgänglig för återanvändning.
Hand-Växelreglage på Panhead

handen shifter-fot koppling kombinationen användes först av Harley-Davidson 1915 och den handdrivna kopplingen först dök med 1952 Panhead. Före 1952 års modell, använde Harley-Davidson bara en vänster-fot kopplingen att frikoppla drivlinan, och en vänster tank shifter att välja växlar. Den omvända ordningen infördes som ett alternativ, och båda versionerna var tillgängliga på Panhead tills produktionen upphörde 1965. Inom två år efter introduktionen, fick hand-koppling, mul-shifter arkitektur outselling äldre stil runt 2-till-1.
Suicide Kopplingar
p Det bör vara konstaterade att ett självmord shifter och ett självmord koppling är annorlunda, det senare beskriver en fot-manövrerad kopplingspedal som gav föraren ett val mellan att sätta båda fötterna på marken eller håller i vänster-fot-koppling. Detta effektivt krävs att ryttaren att prioritera antingen balans eller frikoppla växlarna, en särskilt betungande val på T-förgreningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98631.html

Previous:
Next: No

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.