Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

The History of Car Hydraulik

Studien och vetenskap hydraulik är korrekt kallas strömningsmekanik. I bilar är hydraulik används mest för servostyrning och makt bromsning, även fordon med manuell växellåda ofta använder en hydrauliskt manövrerad koppling. System som använder hydrauliskt tryck är speciellt användbara för att leverera en förstärkt kraft i direkt proportion till den kraft som utövas av operatören, vilket gör - till exempel - lätta och tunga bromsning en pålitlig och förutsägbar händelse. Hydraulik Definierade

Hydraulik beskriver användningen av vätska överförs under tryck genom ett system av rör och ventiler för att skapa en effekt i en icke-flytande systemkomponent. I bilen, är detta oftast uppnås genom att föraren utövar ett relativt litet tryck på en komponent i systemet - oftast ratten eller bromspedalen - som sedan ökas med en mekaniskt driven pump. Detta ökade tryck levereras till nedströms komponent, vara att styrväxel eller bromsning kolvar, där det antingen vänder rack eller aktiverar bromsbeläggen.
Servostyrning
< p> I huvudsak fungerar den trycksatta hydraulvätskan av ett servostyrningssystem en cylinder, som utövar tryck mot styrväxel som i sin tur förflyttar de riktade hjul. Även trafikanter i USA är så vana vid servostyrning att köra utan det förefaller otänkbart, det var inte ett vanligt alternativ för många europeiska och sovjetiska blocket Marques tills relativt nyligen.

Mest värdefulla för låg hastighet manövrering och När parkering, var ett hydrauliskt assisterade styrsystemet patenterades först 1932 och användes första gången på en produktions bil - Chrysler Imperial - 1951. Nästa framträdande förbättringen kom 1970, då Citroen släppt sin Varipower systemet. Ordentligt kallad Riktning en rappel asservi, eller DIRAVI, minskade detta effekten av hydrauliska verktyg för styrning vid höga hastigheter, vilket alla bekvämligheten med parkering och låg hastighet manövrering samtidigt utrota risken för oavsiktlig överstyrning vid hög hastighet. Utvecklingen därefter har varit lite mer än utvecklingar av denna princip.
Hydrauliska bromssystem

År 1898, ett Elmer Ambrose Sperry i Cleveland, Ohio, som används elektromagneter till trycka små dynor mot en roterande skiva fäst vid ett hjul för att bromsa detta hjul. 20 år senare Malcolm Lougheed - sedermera Lockheed - uppfann ett hydraulsystem vätskefyllda cylindrar och rör för att distribuera bromsarna, även om de var skor i fat, snarare än belägg och skivor. Av denna anledning, även om skivbromsen mycket som vi känner det idag var vanligt i de flesta europeiska bilar från 1950-talet, gjorde konventet ser inte det ta över som branschstandard för tillverkare i USA fram till 1973.

Lowriders
p Det är en specialiserad användning för bil hydraulik som har få anhängare sedan början av 1960-talet. En "Lowrider" använder hydraulik för att höja och sänka markfrigången av fordonet. Förare av de tidigaste, icke-justerbara lowriders befann sig entusiastiskt åtalas av brottsbekämpningen för att förändra sina fordon, och som en konsekvens installerade hydraulik så att de kunde återvända sitt utseende till slut när det är nödvändigt för att undvika en biljett. Denna nyttofunktion utvecklades till studsande och prestanda-orienterade anläggningar ses idag. Addera X-Sonic

X-Sonic var en 1956 Chevrolet Corvette konstruerad och byggd av Ron Aguirre i Rialto, Kalifornien. Det var den första bilen som någonsin använts hydraulik för att höja och sänka fjädring. Nästan omedelbart efter att köpa Vette nya, tappade Aguirre sin kropp och sänkte sitt utseende med ändringar av fjädring och avgassystem. Ett år senare, passerade Kalifornien en lag som förbjuder sänkta bilar från väg. För att övervinna detta Aguirre och hans far installerade hydraulcylindrar mellan fjädrarna och ramen, påverkas av en handpump utsöndras mellan sätena. Den handpump ersattes snart av en 12-volts motoriserad enhet, och en egen kultur föddes.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98630.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.