Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Hur du justerar en Ooga Horn

Det är inte att ta miste den klassiska "Ah-Ooga!" ljud som kom från tidig bil horn. Allmänt känd som "ooga" eller "klaxon" horn, är enheten fortfarande populärt bland entusiaster av antika bilar. För att få precis rätt ljud från en ooga horn, måste du justera spänningen i den mekanism som styr horn vibrationer. Även om de specifika metoder för att justera olika modeller av Ooga horn kan skilja, grunderna förblir desamma. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Leta efter en justerskruv på baksidan av hornet. Vanligtvis skruven kommer vara tydligt placerade och lätta att identifiera som en justerskruv. Ibland skruven kommer märkas "Justera". På äldre horn, kan du behöva ta bort bakstycket för att hitta justerskruven. På många nyare horn, kan du hitta justerskruven under den främre luckan.
2

Kontrollera om justerskruven innehas av låsskruvar. Många gånger en eller två låsskruvar håller justerskruven på plats. Om så är fallet, måste du lossa låsskruvarna innan vrida på justerskruvarna.
3

Vrid justerskruven tills du får rätt "ah-oogah" ljud. Det kan ta lite trial and error. När du vrider på skruven, ändrar du spänningen av de komponenter som producerar ljudvibrationerna. Se till att du dra åt låsskruvarna när du är klar.
4

Justera strömmen till hornet för att ändra volymen. Många horn har aktuella justerskruvarna inne i hornet. Skruvarna kan du justera strömmen genom att ändra storleken på "air gap" mellan två elektriska punkter. Vrid skruven åt höger för mer volym eller lämnade för mindre. Placeringen av skruven kommer att variera från horn till horn, och vissa horn kanske inte ens har en aktuell-justerskruven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98618.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.