Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

En lista på förvalda 1960 Supercars

Med all sin snabbhet och skönhet, kan en superbil vara en riktig höjdare att se på nära håll. Medan de står ut med sina exotiska utseende ensam, den exceptionell kraft och hantering som verkligen skiljer dem från andra fordon. De flesta superbilar är sällsynt, särskilt före 1960 superbilar, men om du är på jakt, det finns flera modeller av anmärkning. Duesenberg SJ /SSJ (1932)

Duesenberg SJ /SSJ är den kompressormatade versionen av Duesenberg Model J, som lanserades 1928. Denna bil är den första produkten av Duesenberg racing arv och Errett Lobban Cord önskan att skapa största amerikansk bil som någonsin gjorts. Modellen J: s motor ger ca 265 hk och kompressor tillför ytterligare 55 hk, vilket gör SJ producera cirka 320 hk. Den kompressormatade Model J kom att kallad Model SJ, även om Fred Duesenberg aldrig använt namnet själv. Senare har två versioner med en motor uppnå 400 hk konstruerade, de dubbade som modell SSJ
Ferrari 250 (1953)

Ferrari 250 Ferrari var mest. framgångsrik bil bland sin tidiga linje av sportbilar. Det lekte flera varianter under årtiondet det har producerats. Dess mest populära varianten var 1962 250 GTO, som dominerade 24-timmarsloppet på Le Mans och andra evenemang racing. Alla de 250 modellerna är utrustade med ljuset Colombo Type 125 V12 motor. Bilar från denna serie är några av de dyraste i världen idag, med vintage versioner ofta värda hundratusentals dollar.
Jaguar D-Type (1954) katalog

Jaguar D-Type är en tvådörrars roadster som kan nå upp till 250 hk. Ett annat Le Mans victor, Jaguar D-Type var mycket lik sin föregångare, C-Type, som själv hade förts experimentellt i Le Mans. Jaguar uppgraderade C-Type med en starkare motor, bättre chassi och en mer aerodynamisk kropp, och kom upp med D-Type. Det gjorde sin första tävlings seger i 1955. Addera Pegaso Z-102 (1951)

Spanien har sitt eget bidrag till världen av superbilar, och det kommer i formen av Pegaso Z-102. Det ansågs vara den snabbaste och mest avancerade gata bil i 1950. Att det kom från Spanien och inte från de kända bil Marques i England, var Tyskland eller Italien något unikt på den tiden. Fastän Pegaso Z-102 producerades i Spanien, var hjärnan bakom sin design och koncept Wilfredo Ricart, som brukade vara med Italiens Alfa Romeo.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98613.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.