Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Vad är skillnaden mellan en Silver Shadow & Silver Wraith?

Rolls-Royce marque är synonymt med traditionell elegans och kvalitet. The Silver Wraith och Silver Shadow modeller är frekventa deltagare i dagens klassisk bil visar. Stilistiska skillnader mellan de två är ganska uppenbart men viktiga mekaniska förbättringarna som gjorts mellan 1946 och 1977 också skilja dessa två modeller. Ändra konsumenternas smak och tekniska innovationer körde övergången från Silver Wraith till Silver Shadow. Tillverkningsdagarna

Rolls-Royce Silver Wraith var i produktion från 1946 till 1958. Den första av de post-världskriget modeller som ska produceras, liknade Silver Wraith fortfarande pre-war modeller. Dock var kroppen funktioner mindre överdrivna och antydde under ledning av framtida Rolls bildesign.

Rolls-Royce Silver Shadow jag var i produktion från 1965 till 1977 och var representativ för utvecklingen mot mer aerodynamisk design som började på 1950-talet. Framsteg inom fordonsteknik skiljer den från tillverkarens tidigare modellserier.
Body and Styles Chassi

Silver Wraith liknade pre-war Rolls-Royces ytligt. Rolls fortsatte producera chassit och upphandlande kroppen arbete oberoende Coachworks, vilket resulterar i ett brett spektrum av anpassning. Silver Wraith var den sista serien att ha denna variation i karossutformningar.

Silver Shadow sysselsatt uni-body konstruktion, och innovationer inom ramen gav mer passagerar-och lastutrymme. Det var en slankare bil som saknar de stora blossar fendrar och kantighet passagerarutrymme Silver Wraith. Med sin lägre profil, vägde Shadow också betydligt mindre.
Motorteknik

Silver Wraith presenterade en inline sex-cylindrig motor med förskjutningar mellan 4,257 cc i tidiga modeller till 4887 cc i senare sådana. Var motorblocket gjutjärn medan topplocken var aluminium. Senare förbättringar av drivlinan ingår införandet av en automatisk växellåda 1952 och servostyrning 1956. The Silver Shadow var utrustad med en V8-motor består av en aluminium-kisel-legering blocket

. Förskjutning varierade från 6,230 cc i det första årets modell till 6750 cc 1970. En tre-växlad automatlåda blev standard 1968 till slutet av produktionen.
Production Information

Sammanlagt 1883 Rolls-Royce Silver Wraiths produceras. Av dessa hade 623 gjordes med en längre hjulbas för användning som limousiner.

Rolls-Royce Silver Shadow hade en större produktion drivs med tillverkade 20.605. Denna modell var tillgängliga i en rad olika kroppstyper osedda i Silver Wraith. Tvådörrars, var fyrdörrars och cabriolet-versioner tillgängliga liksom på längre hjulbas limousine modeller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98611.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.