Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Vad är en Ford Model T?

Ford Model T var den första massproducerade bil. Det revolutionerat sättet som tillverkades och det gav amerikaner med tillförlitlig billig transport. Framför allt, ändrade det samhället. Amerikanerna, som tidigare sällan vågat 50 miles hemifrån, blev mobil. Ford Motor Company har tillverkat Model T från sent 1908 till 1927. Dess motor och chassi var i princip oförändrade under sin produktionscykel. The Vision

Henry Ford växte upp på en gård och hade bevittnat hans föräldrar kämpar för att göra en levande. Som en uppfinnare, ville han att utveckla en produkt för massorna som skulle göra leva mer bekvämt, men mer produktiva. När han grundade Ford Motor Company 1903, tillverkade han sin bilar en i taget som hans konkurrenter. Erkänner att sådana tillverkningsmetoder påverkat resultatet, tog han en sida från Chicago meatpacking husen som använt en metod monteringslinje för slakt av nötkreatur. Genom 1913, började Ford bygga Model T i detta mode. Bilen flyttas ned en rad med olika arbetare ansvara för att samla olika delar av bilen. Det ökade produktionskostnader, minskade kostnader och gjorde personbil prisvärda på mindre än $ 850 ($ 20.364 i 2010 dollar) på en avbetalningsplan och så lågt som $ 295 ($ 3637) kontanter 1925.
Bil

1911 Model T exemplifieras tidig modell Ts. Det presenterade en 20-hästkrafter i-line fyrcylindrig 177-kubik-tums motor med en gjutjärn blocket. Den hade en 3-tums borrning och 4-tums slaglängd och float-feed automatisk förgasare att föraren kan justera från instrumentbrädan. En två-växlad manuell växellåda matchas motorn. T-Forden satt på en 100-tums hjulbas. Bilen körde på 30-tums artilleri-stil trä hjul och bensintanken höll 10 liter. Dessa tidiga modellerna hade en mässing-inramat vindrutan, två lampor gas, hastighetsmätare, tubulär horn och en verktygslåda. Den fastighetsnära vikt var endast £ 1200. Tidiga karossutformningar inkluderade en Touring bil, öppen Runabout, Torpedo Runabout och Roadster.
Senare år

Vid 1917 introducerade Ford Model TT, som var en lastbil version av modell T och säljs endast med kåpa och chassi. Kroppen fick en makeover i 1917 som inkluderade nyinredda fendrar, huva och fotsteg, och smärre ändringar av den allmänna kaross och chassi. År 1919 var en elektrisk startmotor tillgängliga. Genom 1920-talet, ersatte stålhjul trä versioner. År 1925 debuterade Model T Runabout pickup som den första Ford fabriken pickup med en last rutan. Genom 1926, expanderade tillgängliga karossutformningar till 18. De flesta mekaniska komponenter var samma som den första modell Ts.
End of the Line

Henry Ford var resistenta mot förändring och såg ingen anledning att fixa något som inte var t bruten. Den modell T var en konsekvent bästsäljare. Men medan Chevrolet och Chrysler producerade mer elegant och mer tekniskt avancerade bilar, förblev Model T fastnat i 1909. På uppmaning av Henriks son, Edsel, som hade gjort underverk för att återuppliva Lincoln lyxbil, slutade Ford produktionen år 1927 för att ge plats för Model A. Ford sålde ett rekord 15 miljoner Modell Ts. Dess försäljningsrekord föll när Volkswagen Beetle passerade dessa siffror på 1970-talet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98610.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.