Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Återställa en 1931 Ford Model A Coupe

1931 Model A Coupe popularitet gör att hitta delar - antingen original eller reproduktioner --- mycket enklare än med många andra antika fordon. Innan du börjar din restaurering projektet, samla referensmaterial och guider restaurering, särskilt den sju volymer "Återställa din modell A" som säljer för drygt 100 kr och ger detaljerad information om 1931 coupe. Gör restaureringen i ett garage, lada eller annan struktur där bilen kan få vara ifred under processen. Saker du behöver
Stora slutna arbetsområdet
Clear plastpåsar
Märkpenna för etiketter
Lösblad eller spiral notebook
Kamera
Hylsnyckel och uttag
skiftnyckeln
Tänger
vass tång
Set av öppna skiftnycklar
skruvmejslar med platt blad
Visa fler instruktioner
1

demonterar 1931 Ford modellerar en Coupe. Med tanke på antalet bultar, muttrar och skruvar som används för att montera ihop bilen, som ni isär den, fotografera varje del, var den kom ifrån, märka den och placera alla bultar, skruvar, brickor och andra små lappar i plastpåsar och exakt märka dem . Placera delarna prydligt på hyllor eller en arbetsbänk med plast påse nötter, bultar, skruvar, etc. tejpade till del. Använd en bärbar dator för att hålla reda på några särskilda problem eller delar som behövs och hålla ett foto rekord med dina anteckningar.
2

Mät ramen med sitt hjul på och däcken jämnt uppblåst för att fastställa att dess höjd på endera sidan är densamma. Var säker på att ramen inte är böjd. Efter demontering av chassit, granska de främre och bakre fjädrar att göra vissa att de inte är skadade och kontrollera alla delar av uppenbara slitage och skador och anteckna delar du behöver för att reparera eller ersätta.
3

Sandblästra ramen, fjädrar, hjul och andra delar av löpverk till både rena bort gammal färg och rost och som ett sätt att hitta några fel. Prime och sedan måla ramen, axlar och drivaxeln svart. Original hjul på en 1931 modell A coupe bör emaljerat och färgen ska matcha kroppen rand, oftast äppelgrön, halm eller grått.
4

Vrid 1931 Model A bromstrummor för att uppnå en slät inre ytan och återuppbygga stötar eller ersättas med moderna stötdämpare. Demontera den bakre änden, hålla detaljerade anteckningar och foton när du gör det. Först, ta bort 3/8-tums skruvarna som håller förarens hussidan axel till differentialen och ta bort axeln bostäder. Unbolt kardanröret från differentialkretsen och skjut kardanröret utanför propelleraxel. Ta bort de dubbla koniska rullager på propelleraxeln. De måste bytas. Med förarsidan gjort, ta isär resten av den bakre änden. Inspektera redskap för skador och byt ut dem om det behövs.
5

Återskapa 1931 Model A motorn efter att göra vissa att det inte behöver bytas ut. Om det har borrats ut till hundra tusendels tum, bör du hitta en ersättare. Leta nya kolvar och ringar tillsammans med nya stavar, ventiler och ventilfjädrar. En mängd av modell A delar är tillgängliga från sådana återförsäljare som Macs Antik Bildelar, Mike Model A Ford-liga delar, Snyders Antik bildelar och många andra. Om du planerar att återanvända de ursprungliga ventilerna, märka dem i sekvensen för borttagning. Innan du tar bort kolvarna, inspektera cylinderväggarna för ett tättbebyggt ås av rester och ta bort den. Det kan göra att ta bort gamla kolvar svåra och skador nya ringar. Rengör sotavlagringar från ventilsätena. För äkthet, måla blocket 1931 Ford motor grönt med värmetåligt färg. Häll nya ramlager och har blocket balanseras statiskt och dynamiskt. Re-core kylaren och byt alla slangar och klämmor. Antingen köpa en ombyggd vattenpump eller bygga om befintliga. Du måste ta bort bensintanken, rengör den i en soda bad och inspektera den för rost innan du installerar eller byter ut.
6

Undersök Model A kropp och fendrar för rost hål, kulhål, bucklor och andra skador. Det finns tre viktiga faser kropp restaurering: träarbete, metallarbete och glas arbete. I en 1931 coupe finns trätak hängslen och trägolv. Reservdelar, tillverkade för en exakt passform, kan förvärvas från ett antal återförsäljare. Metall arbete är bäst till en professionell auto kropp man, såvida du inte är kvalificerad att utföra metall uträtning och andra krävande uppgifter. Ersätt alla befintliga glas med modern säkerhetsglas. Om du har den ursprungliga fönsterglas, använda dem som mönster för att kapa nya glaset.
7

Sandblast Coupe kroppen eller handen sand det med antingen vått eller torrt sandpapper. Många konservatorer prime kroppen och fendrar och sedan sand dem, upprepa processen tills de har uppnått en slät yta. Efter den slutliga grundfärg appliceras, kan du göra antingen toppen med metallnät över träet inramning och stoppningsmaterial eller har det gjort. Nästa, måla fordonet. 1931 coupe var oftast tvåfärgade, till exempel blå med svarta fendrar och en grå rand eller tvåfärgat grönt med ett äpple grön rand. Slutligen, fokusera på insidan. Sound proofing kan köpas för interiör och bålen /rumple sittyta. Helst bör du ha en professionell tapetserare göra om sätena, headliner och andra inre delar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98600.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.