Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Hur avkoda serienumren på 1953 Chevy Trucks

1953 Chevrolet producerade lastbilar på femton olika fabriker. Dessa fordon, inklusive de som byggs i '54 och '55, var den första serien fordon och den sista av de "Advance Design." För att ta reda mer information om just din bil, kommer du att behöva avkoda serienumret number.The serienummer för klassiska Chevrolet lastbilar är på baksidan av distributören, stämplas i. Avkodning varje löpnummer kommer att låta dig ta reda på var lastbilen var gjort, och hur långt in på året. Instruktioner
1

titt på den första bokstaven i serienumret. Detta brev klassificerar varje lastbil enligt serien den tillhör. Chevrolet lastbilar byggda 1953-1955 var den första serien i sin klass, vilket innebär att dessa lastbilar var de första lastbilarna byggts enligt Chevrolet specifikationer. Den första serien klass som betecknas vikt och chassi med de enstaka bokstäverna "H, J, K, L, M, N, P, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z." Bokstaven "O" utelämnades för tydlighetens skull. Eventuella serienummer som börjar med två bokstäver betyda en lastbil som byggdes före 1953.
2

Undersök tvåsiffrigt tal efter serie brev. För 1953 lastbilar modell Chevrolet, kommer denna siffra att vara alltid "53", som betyder årsmodell. Lastbilar vars serienummer saknas ett tvåsiffrigt tal som följer serien brevet och istället gå direkt till en annan bokstav är byggda före 1953. Hitta enda bokstav efter tvåsiffriga år
3

. Detta brev betyder fabriken kod för varje fordon. Ett serienummer som börjar med "A" betyder att lastbilen byggdes i Atlanta, Georgia, medan ett serienummer som börjar med "B" representerar Baltimore, MD fabriken. De återstående bokstäverna representerar andra fabriker över hela landet, "F", "P" och "W" för fabriker i Flint, Pontiac och Willow Run, Michigan, "H", "O" och "V" för växter i Fremont, Oakland , och Southgate, CA, liksom "K" och "S" representerar fabrikerna i Kansas City och St Louis, MO. Dessutom hade Chevrolet fem andra operativa växter skildras som "G" för Framingham, Massachusetts, "J" för Janesville, Wisconsin, "N" för Norwood, Ohio, "T" för Tarrytown, New York, och slutligen "Y" representerar Wilmington , DE.
4

Lokalisera sifferserie direkt efter fabrik koden. Dessa siffror representerar produktion för varje lastbil. De produktionssiffror för 1953 inleddes med "001001", och varje lastbil byggd efter detta läggs ett nummer till sekvensen. En lastbil med en produktionsorder antal "001.901" skulle betyda 900-lastbil byggd 1953.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98596.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.