Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Vilken motor passar en Ford Courier ?

Ford Courier var en liten pickup truck tillverkad av Mazda . Det importerades och såldes under Ford namnskylt att konkurrera med de mindre asiatiska importen som var mycket populär på 70-talet och tidigt 80-tal . Betydelse

ursprungliga kurirer kom med antingen en 1,6 - eller 1,8 - liters fyrcylindrig motor som hade cirka 75 hästkrafter . Detta var standard storlek för de flesta små mickar i 1970-talet . Den fyrcylindriga var standard motor , och den enda tillgängliga , genom den första generationen av kurirer som varade från 1972 till 1979.
Development

andra generationen av Ford Courier lastbilar fastnat med fyrcylindrig motor storlek , men efter 1977 fanns i 2.0 - och 2.3 - liters konfigurationer och närmade 100 hästkrafter . Efter 1977 en automatlåda fanns tillgängliga . Den Courier sprang genom 1982 års modell innan den avbröts .
Överväganden

Liksom de flesta bilar , folk lista ut ett sätt att göra dem till hot rods . Eftermarknad modifikationer installerade V- 6 motorer i fordonet. En V - 8 kan passa i motorrummet , men det är svårt .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98592.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.