Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Hur man startar en 1931 Ford Model för första gången

Starta en 1931 Ford Model A kräver några enkla, steg-för-steg-anvisningar som snabbt kommer att bli rutin när du är bekant med bilens drift. Innan motorn startas, se till att växelspaken står i neutralläge. Om spaken är löst och vickar från sida till sida när du flyttar den, är bilen i friläge. Instruktioner
1

Bekanta dig med bilens instrument och pedaler. Gaspedalen in på golvet med din högra fot. Ovanför och till vänster av acceleratorn är startanordningen pedalen. Centret pedalen är bromsen, och den vänstra pedalen är kopplingen. Växelspaken på höger, och konfigurationen av kugghjulen är ett "H", med neutral i mitten på H kors bar.
2

Sätt startnyckeln i tändningslåset , som ligger på vänster sida av instrumentpanelen, och vrid den åt höger, släppa låsets cylinder och därigenom fullborda tändningskretsen. Bilen kan nu startas, och du kan ta ur startnyckeln ur låset.
3

Leta gasreglaget stången på höger sida av ratten kolumnen under hjulet och matar det tre klick eller till den punkt där gaspedalen flyttas ner en bråkdel. Du kommer att använda gaspedalen på samma sätt, gasreglaget är en hold-over från Model T, som inte har en gaspedal och styrdes manuellt
4

Advance gnistan kontroll. stång, som ligger på den vänstra kvadranten under ratten mittemot gasreglaget, uppåt. Staven är på en kvarts-cirkel som är spårat. Den övre läge fördröjer den gnista som antänder bensin i cylindrarna. Gnistan måste vara efterbliven, när man startar Modell A, för att förhindra att "kick-back" som kan skada eller förstöra delar av startmotorn.
5

Vrid tändningsnyckeln till höger och tryck ner på startmotorn pedalen medan samtidigt drar tillbaka på gasreglaget. Eftersom motorn fattar och börjar vända, kan du ge gas med foten för att börja mata gas till motorn.
6

Flytta gnista spaken för att öka motorns gnista och låta motorn värmas lite innan körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98577.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.