Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Hur man lär sig att Shift en Ford Model A

Ford Model A: s växelspak är en traditionell "H"-konfiguration. Mittläget där växelspaken är lös, är neutral. Första växeln uppnås genom att flytta växelspaken till vänster och ned till botten av den vänstra sidan av H. Andra växeln uppnås genom att flytta växelspaken till höger och upp till toppen av den högra sidan av H , och tredje växeln uppnås genom att flytta shifter rakt ner från sekund. Omvänd hittas på toppositionen på vänster sida. Instruktioner
1

Starta Ford Model A: s motor och låt den gå på tomgång när du trycker på kopplingspedalen --- vänster pedal bredvid bromsen --- hela vägen ner med din vänstra fot. Därefter, förutsatt att du har att backa ur en uppfart, flytta växelspaken till vänster och sedan uppåt. Lyft försiktigt din vänstra fot från kopplingspedalen samtidigt som du trycker på gasreglaget med höger fot. Bilen kommer att gå bakåt.
2

Bromsa Model A till ett stopp och åter kopplingspedalen trampas ner. Ta shifter rakt ned i första växelläget --- botten av den vänstra sidan av H-konfiguration --- och försiktigt på gas och släppte ut kopplingen. Bilen kommer att börja gå framåt. Första växeln är för långsam hastighet.
3

Låt bilen för att få fart och, som det rör sig, trycka ner kopplingspedalen och flytta växelspaken uppåt och till höger över mitten av H-konfiguration och upp igen i det andra kugghjulet position i toppen av den högra sidan av H. Låt ut ned kopplingspedalen och låta bilen för att fortsätta ta hastighet.
4

Tryck kopplingshandtaget igen som bilen får mer fart och föra växelspaken rakt ner till höger i H-konfigurationen till tredje växeln. Låt ut kopplingen. Väl i tredje, A Model är inställd för öppen landsvägskörning.
5

Broms till ett stopp med höger fot, och trycker ner kopplingen med vänster och flytta växelspaken tillbaka till första växelläge vid botten av den vänstra sidan av H-konfigurationen. När du kan gå vidare, lyfta fötterna från kopplingen och bromsen och upprepa processen att gå igenom växlarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98573.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.